14. kolo
26.11.2017 15:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Lyon 0:5

OGC Nice se ne a ne chytnout. Olympique Lyon splnil přesně to, co potřeboval, pohodlně rozstřílel svého soupeře a veze si z venku důležité tři body.

Domácím Nice se nepodařilo prolomit svůj špatný letošní start ani proti skvěle hrajícímu Lyonu. Bohužel pro domácí fanoušky mužstvo z Nice inkasovalo už v 5. minutě utkání. Zásluhu na tom měl Memphis Depay, který si v letošním ročníku připsal už sedmou gólovou radost po důrazné střele k levé tyči branky.

Hned ve dvacáté minutě přidal branku aktivní Maxwel Cornet, který si po asistenci připsal také gól po překrásné individuální akci.  V 27. minutě upravil už na rozdíl tří branek Mariano Diaz, po krásné přihrávce Houssema Aouara. To však v prvním poločase nebylo všechno. Rozjetý Memphis Depay si připsal v 38. minutě už svoji druhou branku v zápase po přihrávce předešlého střelce Mariana Diaze.

Asi nejděsivější noční můra pro hráče OGC Nice se bohužel naplnila. Domácímu trenérovi Lucienovi Favremu nezbylo nic jiného, než udělat hned po poločase alespoň jedno střídání a vykřesat tak jiskřičku naděje na lepší průběh zápasu.  Stažen ze hřiště byl útočník Mario Balotelli.

Opak se však stal pravdou. Nice neukázalo po poločase nijak výrazně zlepšenou hru, ba naopak. V 70. minutě viděl od rozhodčího Franka Schneidera druhou žlutou kartu Marlon a musel jít tedy předčasně do sprch.

V 78. minutě navíc pečetil skvostné vítězství Lyonu Myziane Maolida, který se prakticky sám ocitl před brankářem soupeře a nabídnutou příležitostí rozhodně nepohrdl.

OGC Nice se tak ocitá na nepopulární osmnácté příčce až v samotném sestupovém pásmu.

Tudíž Lyon si až nečekaně snadno poradil s OGC Nice a může v poklidu čekat na výsledek svého pohárového pronásledovatele z Marseille. Předskočil navíc v tabulce AS Monaco, které čeká dnes večer velmi těžké utkání s nezastavitelným PSG. Ideální pozice pro Lyon, který ukázal své záda jak Marseille, tak AS Monaku.

Autor: Martin Pšenica

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele