16. kolo
02.12.2017 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - FC Metz 3:1

Nice zvládlo tříbodovou povinnost a poslední Méty porazilo 3:1. Hosté se sice dokázali gólově prosadit po více než 400 minutách a odpovědět na branku Pléy, nicméně rozhodující slovo měl Mario Balotelli a jeho branka z volného přímého kopu. Na konečných 3:1 pak zvyšoval Saint-Maximin.

Oba celky prožívají hodně nepovedenou sezonu, ale samozřejmě Méty jsou na tom ještě hůře. Domácí byli v zápase velkým favoritem a tuto roli začali velice záhy naplňovat. Velké nebezpečí obraně Mét hrozilo od Maria Balotelliho, který se postupně zastřeloval. Jeho první velkou příležitosti zlikvidoval Kawašima. Brankář Mét byl pod neustálou palbou a byl jednoznačně nejvytíženějším mužem v hostujících řadách.

OGC prolomilo nerozhodný výsledek ve 26. minutě, kdy Souquet poslal přihrávku na uzdraveného Alessaného Pléu, který nadvakrát Kawašimu překonal. Méty překvapivě rychle odpověděly a daly konečně gól po více jak 400 minutách. Nolan Roux zůstal ve vápně Nice absolutně neobsazený a hlavou překonal gólmana Beníteze. Ani tento výsledek nemusel dlouho trvat, jenomže Pléova další střela byla zablokována.

Krátce po změně stran mohly Méty zničehonic vést a tím by Nice dostaly bezesporu do velkých potíží. Jenomže Philipps trefil jen na brankové čáře stojícího obránce a velká příležitost zůstala nevyužita. O chvíli později protáhl Beníteze povedenou střelou Niane a Nice si poměrně hlasitě koledovalo.

Nice nakonec spasil Mario Balotelli. V 56. minutě se postavil k volnému přímému kopu a s pomocí teče od zdi překonal Kawašimu. Méty už se na další odpověď nezmohly a čtvrthodinu před koncem znovu inkasovaly. Saint-Maximin předvedl rychlé nohy, skvělé vedení míče a především úžasnou střelu k tyči, kterou definitivně rozhodl o vítězství Nice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele