12. kolo
05.11.2017 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Dijon FCO 1:0

Mario Balotelli se stejně jako v loňské sezóně ukázal jako ten nejdůležitější hráč na hřišti. Zatímco v prosinci minulého roku to byl právě on, kdo dvěma trefami pokořil Dijon, teď se stal jediným střelcem celého utkání. Nice si tak po čtyřech porážkách v řadě na poli Ligue 1 a neúspěchu v Evropské lize s Laziem konečně spravilo chuť.

Velkou kaňkou na Italově výkonu je ovšem jeho vyloučení ze samotného závěru utkání. Poté, co se mu pět minut před obrátkou podařilo proměnit penaltu, v 89. minutě nejprve ztratil balón u pomezní čáry a následně se jal vyřizovat účty s protihráčem Yamberém. Toho trefil ve skluzu poměrně nevybíravě a arbitr Thual mu ukázal červenou kartu.

OGC na tom nebyl před utkáním vůbec dobře. V tabulce se nacházel jen těsně nad sestupovým pásmem a o dva body lépe na tom byli dokonce i The Mustards. Balotelli byl každopádně při chuti už od úvodu, ve 3. minutě ale mířil levačkou mimo. Poté se snažil překonat brankáře Reyneta jeho spoluhráč Jallet, nicméně ani on neuspěl.

Nice se dočkalo svého vedení, které do konce utkání už nepustilo, ve 40. minutě. Po rohovém kopu v souboji dvou čtrnáctek stáhl zezadu Marié naskakujícího Pléu a Thual možná trošku přísně ukázal na bílý puntík. Nicméně Balotelli o regulérnosti penalty nemínil spekulovat a jednoduše jí proměnil zkušenou střelou do protipohybu Reyneta.

Italský bouřlivák se ve druhé půli snažil tři body ještě pojistit, jenže v 58. minutě pálil pouze mimo, v 62. minutě si s jeho přímákem poradil Reynet a v 78. minutě jeho ránu zablokoval stoper Djilobodji. Dijon byl jinak směrem dopředu i nadále hodně malátný. Vyrovnat mohl snad jen Sammaritano, jenže jeho přízemní pokus skončil vedle.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak co OGCN už to dopadne???

Tip: 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele