1. kolo
05.08.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - SM Caen 1:0

Montpellier porazil Caen a tím nejlepším způsobem uctil památku svého majitele, podnikatele Louise Nicollina, jenž v červnu zemřel na infarkt v den svých čtyřiasedmdesátin.

Zápas začal minutou ticha. A poté už příznivci čekali, jak se tým vypořádá s odchodem Steva Mouniého a Ryada Boudebouze. V první půli se o šance staral především Kévin Bérigaud, jenž v minulé sezoně hostoval v Angers. Jednou ho vychytal Rémy Vercoutre, pak mířil vedle a neujala se ani jeho hlavička ze závěru úvodního dějství.

Nynější jednička Caen začínala s velkým fotbalem právě v dresu MHSC. To se ještě psala 90. léta. V 59. minutě tohoto střetnutí na Stade de la Mosson inkasoval z hlavy Souleymaneho Camary, který ukázkový Bérigaudův centr snad nemohl nezužitkovat - 1:0. V samotném závěru mohl zvýšit náskok Paul Lasne, nicméně Frédéric Guilbert předvedl výborný obranný zákrok. SM Caen toho směrem dopředu moc nepředvedlo, na čemž bude muset Patrice Garande, kroutící v klubu poslední sezonu coby hlavní kouč, do příštího duelu proti ASSE určitě zapracovat! A znovu se potvrdilo, že pod vedením Michela Der Zakariana nebude la Paillade rozhodně v Ligue 1 trhat střelecké rekordy.

Jeden takový, co se francouzské nejvyšší soutěže, si však připsal střelec branky Souleymane Camara. Jeho gól byl osmačtyřicátým mezi elitou, takže překonal dosavadního lídra MHSC, kterým nebyl nikdo jiný než Laurent Blanc, někdejší kapitán francouzské reprezentace a bývalý kouč PSG. Další trefy může čtyřiatřicetiletý Senegalec přidat za týden na Stadium Municipal v Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

MHSC 0:0 SMC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele