5. kolo
09.09.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Nantes 0:1

Montpellier se znovu trápil. Nantes na tom sice nebylo herně o mnoho lépe, nicméně alespoň se mu podařilo jednou skórovat.

V podstatě klasika. Claudio Ranieri zatím navazuje na Michela Der Zakariana, jenž nyní vede právě MHSC, místo toho, aby nechal projevem i výsledky zapomenout na Sergia Conceicaa, který prchnul domů do Portugalska, kde vede FC Porto. A nutno dodat, že zatím velice, velice úspěšně. Ale zpět do Francie.

Oba celky začaly velice opatrně a na Stade de la Mosson to tedy nebyla žádná úchvatná fotbalová podívaná. Kévin Bérigaud se po kontaktu s Nicolasem Palloisem dožadoval penalty, ale rozhodčí Jerome Miguelgorry se jenom usmál. A pak byl nucen Pedro Mendes zblokovat zajímavý pokus Emiliana Saly.

La Paillade vystřelili na branku za devadesát minut (plus nějaké to nastavení) celkem třikrát. Les Canaris to zvládli čtyřikrát s tím, že jedna střela byla gólová. V 76. minutě byl odpískán přímý kop. Balon si nějakých pětadvacet metrů od brány postavil brazilský obránce Diego Carlos ... A výbornou křižnou ranou dokonale zaskočil Benjamina Lecomteho - 0:1.

Jeho pozornost o chvíli později vyzkoušel pumelicí další Brazilec v kádru FC Nantes, Andrei Girotto. Gól z toho však nebyl. A jakékoliv snahy domácích o vyrovnání byly rázem utnuty tehdy, když Giovanni Sio přišlápnul kotník střelce gólu a vyfasoval rovnou červenou kartu. Ranieriho skvadra má tedy na kontě sedm bodů po pěti odehraných kolech.

Po zápase se hodně mluvilo o výkonech, jaké ve žlutém dresu zatím předvádí Ciprian Tatarusanu. Rumunský reprezentační brankář, jenž si zachytal i na loňském EURU, udržel po přestupu z Fiorentiny třetí čisté konto. Jestlipak se zadaří i za týden proti Caen? A co Montpellier? Prosadí se při neúčasti Sia konečně někdo střelecky?

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele