35. kolo
27.04.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 0:1

Sice zase jenom o gól, ale i těsná výhra se počítá za tři body. Z posledních třinácti utkání ASSE vyhrálo osm a pětkrát remizovalo. Díky tomu má k Evropské lize opět o něco blíže. Naopak Montpellieru se po třetí porážce za sebou vzdaluje.

Hodně emotivní záležitost představoval tento duel pro Jean-Louise Gasseta, jenž teď vede Les Verts, ale v minulosti zachránil MHSC mezi elitou a dodnes ho nazývá "svým klubem", což pochopitelně ocenil i někdejší prezident Louis Nicollin, jemuž se před tímto zápasem dostalo pocty za to, co pro celek od Středozemního moře během svého období ve funkci vykonal.

Součástí la Paillade byl i Rémy Cabella. V současnosti ovšem své domácí mače hraje na Stade Geoffroy-Guichard. V 10. minutě si nejprve narazil s Robertem Berićem, díky čemuž se dostal do vápna, kde následně naservíroval před prázdnou bránu Romainu Hamoumovi, který se v probíhajícím ročníku prosadil podruhé, přičemž tu první trefu zaznamenal už v srpnu proti Caen - 0:1.

V závěru úvodního dějství měli Der Zakarianovi svěřenci jedinečnou příležitost na vyrovnání. Nicolas Cozza byl podle rozhodčího pana Léonarda faulován Kévinem Théophile-Catherinem a kopala se penalta. Giovanni Sio ji však kopnul naprosto mizerně, takže nebyl pro Stéphana Ruffiera problém ji lapit. Z posledních jedenácti pokutových kopů neprošly za jeho záda hned čtyři, což je vynikající bilance.

Po hodině hry se přihnal před Lecomteho aktivní Rémy Cabella. Asi by býval udělal lépe, kdyby ještě přihrál Jonathanu Bambovi, protože takhle gólman jeho pokus zneškodnil. Hned poté se musel činit Ruffier, když si poradil s jedovatou ranou střídajícího Keagana Dollyho. AS Saint-Étienne se dopředu už nehnalo a víceméně pouze bránilo těsný náskok.

Ve čtyřiaosmdesáté minutě se to mohlo hrubě nevyplatit. Ellyes Skhiri střílel z nějakých osmnácti metrů, přičemž jeho pokus byl cestou výrazně tečovaný. Naštěstí se od tyče odrazil do bezpečí. Montpellierští si na konto připsali celkem úctyhodných čtyřiadvacet střel, nicméně žádná z nich se tentokrát gólovou nestala.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele