26. kolo
18.02.2018 17:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lille OSC - Olympique Lyon 2:2

Lyon sice nad Lille vedl po prvním poločase už o dvě branky, nicméně o záchranu bojující hosté se nevzdali a nakonec vydolovali alespoň bod. Pod Galtierem se tým přeci jen zvednul a největší adepty na sestup je třeba hledat jinde.

První pokus mezi tři tyče zařídil ve 14. minutě Memphis Depay. Mike Maignan však bez problémů zakročil. O sedm minutek později přihrával právě Depay z levé strany před bránu. Gólman Lille vcelku jednoduchý balon vůbec nezkrotil a pro Bertranda Traorého to pak byla naprosto pohodová situace - 0:1.

Holandský fotbalista sehrál velice dobrý zápas už v týdnu proti Villarrealu a na Stade Pierre Mauroy našel nedlouho před poločasovým hvizdem dalším přesným balonem Traorého, avšak ten si druhý zásah schoval až na samotný závěr úvodního dějství. Třebaže byli domácí ve vlastní šestnáctce v sedmi lidech, nedokázali přihrávky tří protihráčů zachytit. Střelec branky to ve finále vlastně neměl o mnoho těžší než v prvním případě - 0:2.

Druhá pětačtyřicetiminutovka se nesla především v režii Lille. V 55. minutě obral Pépé o míč Marcala a poslal Anthonymu Lopesovi výživnou navštívenku. Brankář ve službách Les Gones ale předvedl výborný zákrok. Poprvé tedy inkasoval až za deset minut. Obránci vůbec nezachytili průnik Luize Arauja, který v závěru předložil Nicolasi Pépému a ten se prosadil přízemní střelou k tyči. Lopes si možná na kulatý předmět sáhnul, ale nebylo mu to nic platné - 1:2.

V jediné velké příležitosti hostujícího celku nastřelil Mariano tyčku. V 81. minutě tedy mohli LOSC vyrovnat. Nakrátko rozehraný roh vypadal jako promarněná šance k ohrožení soupeřovy svatyně. Nicméně míč se nakonec dostal k Araujovi, který mohl nahrávat lépe postavenému spoluhráči, nicméně nakonec vyslal směr Lopes z nějakých pětadvaceti metrů skákavou střelu, která zapadla až do sítě - 2:2. Olympique Lyon tedy v rámci Ligue 1 opět zaváhal a rázem ztrácí jak na Monaco, tak zřejmě i na Marseille. Napravovat dojem bude příště v Derby Rhône-Alpes, jak je označován vzájemný duel s AS Saint-Étienne. Los tomu chtěl, že LOSC odehraje i utkání sedmadvacátého kola před svými příznivci. Protivníkem bude Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele