19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - OGC Nice 1:1

Lille se nakonec povedlo na Stade Pierre-Mauroy vyválčit s OGC Nice alespoň remízu, postaral se o to El Ghazi.

Tým z Nice přijel na sever Francie, aby tak mohl podruhé v jednom týdnu čelit OSC Lille, se kterou si nakonec po penaltovém rozstřelu dokázali hráči Nice poradit a postoupili tak v Coupe de la Ligue do dalšího kola. Nyní však byla situace odlišná, oba týmy nutně potřebovaly tři body, Lille zatím letos překvapivě nepředvádí příliš přesvědčivé výkony a sbírá každičký bod v boji o záchranu, naopak OGC Nice by se body hodily, aby mohl pronásledovat špičku tabulky i nadále.

OGC Nice byl podle očekávání od začátku utkání mnohem aktivnější a dokonce si vytvořil i několik slušných šancí, ale branku se mu střelit nedařilo. Naopak Lille v 36. minutě zahrozili po střele Arauja, který zakroutil svoji střelu ke vzdálenější tyči, avšak Benítez si s jeho pokusem skvěle poradil a předvedl tak excelentní zákrok.

V 38. minutě už ale aktivnější Nice vstřelil úvodní branku utkání. Bassem Srarfi před šestnáctkou soupeře ukázal své rychlé nohy a skvělou techniku, potáhl v rychlosti míč na střed hřiště a vstřelil gól na 1:0. Střelu ještě nešikovně tečoval jeden z obránců Lille, který tak svému spoluhráči v brance obzvlášť nepomohl, Maignan byl u této inkasované branky zcela bezmocný. Ve 43. minutě se o navýšení skóre ještě pokusil Seri, gólman Maignan si tentokrát z jeho pokusem ovšem skvěle poradil a vyrazil míč do zámezí.

Ve druhém poločase už se poměr držení míče začal pomalu vyrovnávat, hostům jako by maličko došel dech a aktivní začali být také domácí. Navíc vystřídal Arauja v 60. minutě Ezeguiel Ponce a hned o pár minut později se ukázalo, že tento tah byl určitě skvělým taktickým počinem. Již jednou zmiňovaný Ponce skvěle zpracoval míč, který následně předložil na malé vápno, tam už si naběhl Anwar El Ghazi a poslal míč bez problému do sítě hostující svatyně.

Hráči Lille se ještě na konci zápasu několikrát pokoušeli strhnout vedení na svoji stranu, to se však nakonec nepodařilo a utkání tedy skončilo výsledkem 1:1. Což vyloženě pro obě mužstva rozhodně není marný výsledek, ale v podstatě nic neřeší. Lille totiž zůstává i nadále namočeno v sestupových vodách nejvyšší francouzské soutěže a OGC Nice prohloubil svoji ztrátu na pohárové příčky už na 11 bodů, Marseille totiž otočila vývoj utkání s Troyes a zvítězila poměrem 3:1.

Autor: Martin Pšenica / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele