27. kolo
24.02.2018 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - Angers SCO 1:2

Závěr zápasu na Stade Pierre-Mauroy mezi domácím Lille a hostujícím Angers stál opravdu za to. Moulinův tým může děkovat především Karlovi Toko Ekambimu, jenž opět ukázal, jak neskutečně platným hráčem je.

Pokud jde o rozehrávku míče z klidu, představuje Thomas Mangani veliké nebezpečí pro soupeřovu obranu. Ať už střílí, nebo centruje. Ve 22. minutě se postavil k přímému kopu a rozhodl se pro první variantu. Balon skončil na břevně, od kterého se odrazil k Ismaëlu Traorému, jenž sám před odkrytou bránou téměř neuvěřitelně selhal.

Dalším na řadě byl Ibrahim Amadou, jehož slibná rána byla zblokována. První poločas tedy branku nepřinesl. V tom druhém se jako první pokusil skórvat Nicolas Pépé. Ludovic Butelle však svůj tým podržel. Mike Maignan měl zase v 67. minutě kliku, že jeho spoluhráč Thiago Maia stál v cestě hlavičce Prince Onianguého.

Avšak za dalších pět minut už se skóre měnilo. Yoann Andreu z levé strany centoval do vápna a Toko Ekambi, ač v obležení dvou protihráčů, dokázal přesnou hlavičkou do protipohybu gólmana poslat svůj tým do vedení - 0:1. V 84. minutě přišel na hřiště Imad Faraj. Nějakých 200 sekund poté si udělal na pravém křídle prostor, aby mohl najít v šestnáctce číhajícího Pépého.

Jeho hlavička sice mířila přímo na Butella, ale protože nepostrádala razanci, přinesla vyrovnání - 1:1. Jenže nerozhodný stav vydržel sotva minutku. Pak Mangani rozehrál přímý kop, který byl na hranici velkého čtverce odvrácen obranou. Zblokovaný míč se následně snesl k osamocenému Karlovi Toko Ekambimu, který jej z voleje vnější šajtlí napálil nádhernou ranou milimetrově přesně ke vzdálenější (levé) tyči - 1:2.

Pro fotbalistu, který před rokem dovedl coby kapitán Kamerun k vítězství na Africkém poháru národů, se radoval ze svého třináctého gólu v sezoně. Vzhledem k době, kdy padnul, už neměla Galtierova skvadra šanci odpovědět. To znamená, že oba celky si v tabulce de facto vyměnily pozice. LOSC se nachází v sestupové zóně, Angers je o skóre nad ní.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele