36. kolo
06.05.2018 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - Montpellier HSC 0:2

Krize Nantes pokračuje, takže Ranieriho výběr může být rád, že v první polovině sezony nastřádal dost bodů na to, aby se vyhnul bojům o udržení. Na druhou stranu Montpellier zůstává ve hře o Evropskou ligu. I proto, že sezonu zakončí zápasem se Stade Rennes.

Že obrana Les Canaris opravdu spolehlivě nefunguje, se připomenulo už v 11. minutě. Keagan Dolly poslal z přímého kopu ideální míč na hlavu Ellyese Skhiriho, jenž nepochopitelně minul odkrytou svatyni. Préjuce Nakoulma neprožívá pod italským koučem tak povedené časy, jako za dob Sergia Conceicaa, což se potvrdilo smolným zraněním, kvůli kterému musel být už po patnácti minutách nahrazen Kalifou Coulibalym.

Emiliano Sala se vrátil po karetním trestu, aby na Stade de la Beaujoire prožil vcelku bídné odpoledne. Nejprve se ocitnul ve vynikající příležitosti, ale jaksi si nevšimnul, že Benjamin Lecomte nezůstal stát na brankové čáře, nýbrž vyrazil proti argentinskému útočníkovi. Situace s těmito dvěma aktéry v hlavní roli se opakovala o čtyři minutky později. Gólman MHSC byl opět úspěšnější a dokonce si pohlídal, aby Adrien Thomasson nemohl dorážet.

Ve 42. minutě rozehrávali Kanárci rohový kop a rozhodčí pan Schneider viděl faul. Sala měl tedy naprosto jedinečnou příležitost vsítit svůj třináctý zásah v sezoně. Jenomže "pětku" zazdil tak nevídaným způsobem, že by mu byla malá i ragbyová branka. Poločas zakončil střelou vedle Rodrigue Casimir Ninga.

Lepší vstup do druhého dějství si hosté ani nemohli přát. Keagan Dolly si prostě doběhnul do vápna, aby šikovným obloučkem naprosto vyšachoval Cipriana Tatarusana - 0:1. Za dvanáct minut to bylo pro la Paillade ještě veselejší, protože Isaac Mbenza při svém prvním kontaktu s balonem zvýšil na konečných 2:0 pro svůj klub.

Převzal míč od Nicolase Cozzy a z nějakých třiadvaceti metrů pálil pravačkou přesně k tyči. Rumunský gólman si sice na letící předmět sáhl, ale to bylo asi tak vše, co s ním mohl dělat. V 77. minutě se ujal rozehrávky přímého kopu Lucas Lima a Lecomteho pořádně protáhnul. Salomon Sambia pak ještě orazítkoval tyčku.

FC Nantes znovu nepřesvědčilo ani herně, ani výsledkově. V podstatě předvádí stejné výkony, jako když byl u kormidla René Girard. Je to spíše hra na náhodu, než že by se jednalo o nějaké poctivě nacvičené věci. Uvidíme, s čím na soupeře vyrukuje ve zbývajících mačích proti Angers a Racingu Strasbourg. Michel Der Zakarian tedy zažil povedený návrat na stadion bretaňského celku. Se svým současným zaměstnavatelem se kromě Rennes utká také s Troyes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele