31. kolo
01.04.2018 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - AS Saint-Étienne 0:3

FC Nantes vůbec nezvládlo domácí zápas proti rozjetému AS Saint-Étienne a pokračuje v jarních nevyrovnaných výkonech, které Ranieriho tým stály pátou příčku. Jean-Louis Gasset naopak se svou skvadrou nepoznal už devět střetnutí hořkost porážky. Evropské poháry tak rozhodně nejsou daleko.

První trefa utkání se vešla ještě do úvodní dvacetiminutovky. Rémy Cabella poslal ve vápně balon pod sebe, kde jej Romainu Hamoumovi sebral Mathieu Debuchy a hosté vedli - 0:1. Před brankou Nantes to vřelo i nadále. Střelec gólu chtěl přidat hlavou druhý, jenže Ciprian Tatarusanu vytáhnul výborný zákrok.

Střela Kévina Monnet-Paqueta byla zblokována a Cabellův pokus odkopával z brankové čáry do bezpečí Léo Dubois. Les Canaris působili během prvního dějství dosti bezradně, za což mohli být podruhé potrestání v samotném závěru první půle. Cabella však rumunského gólmana ani tentokrát nedokázal překonat.

Jak vidno, záložník, který v ASSE hostuje z Marseille, si své trefy schovával až do druhého poločasu. Devět minut po jeho začátku nepředvedli nejlepší rozehrávku Rene Krhin a Nicolas Pallois, takže mohl Jonathan Bamba posunout na svého osmadvacetiletého spoluhráče, který přízemní střelou nedal Tatarusanovi šanci - 0:2.

Necelých deset minut poté se Les Verts dostali do přečíslení, které vyřešil Rémy Cabella, jinak hrající svůj jubilejní 200. duel v Ligue 1) přízemní placírkou zpoza velkého vápna, která zapadla přesně k tyči. Brankář si tentokrát na balon sáhnul, ale vytěsnit mimo tři tyče jej nezvládnul - 0:3. Emiliano Sala pak trestuhodně promarnil dvě obrovské příležitosti.

FC Nantes tedy utrpělo nejhorší domácí prohru od listopadu 2016. S vybojováním postu zaručujícího start v Evropské lize se jim při formě konkurence příliš nevěří. Ale třeba se za týden povede zápas proti Monaku. Naopak rozjeté ASSE přivítá na Stade Geoffroy-Guichard vedoucí PSG. A nutno dodat, že nemá důvod si nevěřit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele