27. kolo
24.02.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Amiens SC 0:1

Nantes v novém roce 2018 pokračuje ve výsledkové mizérii, před vlastními fanoušky nestačilo ani na trápící se Amiens, které bojuje o holé přežití, a odmítlo vrátit se na pátou pozici, na kterou se po pátečním večeru posunul Montpellier. O jedinou branku tohoto střetnutí se v nastavení prvního poločasu postaral Gaël Kakuta.

Po zimní přestávce se bretaňskému celku podařilo naplno uspět jen v jednom jediném případě, jinak si před nynějším soubojem připsal tři remízy a tři porážky. Vůbec poprvé po čtyřech ligových kolech nevstřelili Kanárci jediný gól, zatímco jejich soupeř podruhé v řadě udržel čisté konto. A po plichtě s Toulouse se radoval z dalšího úspěchu.

Jako první se podařilo zahrozit domácím. Lucas Lima v 19. minutě z přímého kopu trefil jen připravenou zeď, balón se následně odrazil do cesty k Rongierovi, jenž napřáhl z velké dálky, nicméně jeho pokus skončil těsně vedle. Na druhé straně vypálil zpoza vápna Mendoza, ovšem jeho zakončení stačil zablokovat do zámezí obránce Pallois.

Rozhodující moment celého střetnutí přišel na řadu těsně před obrátkou. Dubois ztratil míč ve středu pole, čehož využil Gakpé, jenž adresoval svou přihrávku na pravou stranu na rozeběhnutého Kakutu. Ten se stačil zbavit mizerně bránícího Palloise, naštrádoval si to na hranici šestnáctky a technickou střelou překonal brankáře Tatarusanua.

Amiens těsný náskok ve druhém poločase uhájilo. Dost blízko vyrovnání byl v 52. minutě Lucas Lima, ovšem smolně pro něj z přímáku trefil pouze tyčku. V 71. minutě hosty podržel gólman Gurtner, jenž zlikvidoval hlavičku N'Goma po rohovém kopu. Skórovat se v závěru nepodařilo ani Andreiovi Girottoovi, jenž na bližší tyčce ztroskotal na Gurtnerovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele