25. kolo
10.02.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Metz - Montpellier HSC 0:1

Montpellier zase vstřelil ten jeden jediný gól, který se ukázal býti vítězným. Díky tomu prozatimně poskočil na skvělou pátou příčku a čeká, jak si povede Nantes v duelu s Lille. Mety zůstávají poslední, ale bojovnost je neopouští.

Šanci v základní sestavě dostal Giovanni Sio a kouči Der Zakarianovi se odměnil už po čtyřiadvaceti minutách. Přihrávku napříč vápnem na zadní tyč, do té ošemetné kapsy mezi obránci a brankářem, vymyslel Isaac Mbenza. Eiji Kawashima zaváhal, což se jemu i všem jeho spoluhráčům stalo osudným, neboť Sio zblízka uklízel do sítě - 0:1.

Dobrou formu v dresu Les Grenats v posledních týdnech předváděl Nolan Roux. Gólu byl blízko i proti MHSC. Psala se šestatřicátá minuta, když se ocitnul tváří v tvář Benjaminu Lecomtemu, který jeho pokus famózně vychytal. Do konce úvodního dějství se připomněli ještě Florent Mollet a na druhé straně Mbenza, jenž svou dalekonosnou ranou pořádně protáhnul Kawashimu, a také Paul Lasne.

Další pětačtyřicetiminutovku započal neúspěšně Ruben Aguilar. Mety měly šance. Danijel Miličević ztroskotal na Lecomtem a hostující jednička si pak výrazně oddychla, když sledovala, kterak Rivierezův lob dopadl na břevno. Následně pálil z přímého kopu Florent Mollet, nicméně šestadvacetiletý muž v rukavicích si poradil i s tímto problémem.

Alespoň částečně tak odčinil své zaváhání ze čtvrtfinále Coupe de France. Zároveň není pochyb, že zůstává v hledáčku Didera Deschapse pro roli trojky na blížícím se světovém šampionátu v Rusku. Jeho tým, který zůstává na dvaceti inkasovaných brankách, příště vyzve Guingamp. Mety čeká obrovsky důležitý střet s Troyes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele