10. kolo
22.10.2017 17:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

ES Troyes - Olympique Lyon 0:5

Lyon ukázal, že je aktuálně v opravdu velké pohodě, prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na šest zápasů v řadě a zaslouženě se vyhoupl na čtvrté místo tabulky. Nováčkovi ligy z Troyes uštědřil opravdu tvrdou lekci, jeden ze svých nejlepších výkonů v dresu Les Gones přitom předvedl Memphis Depay, jenž za 21 minut zkompletoval hattrick.

Možná že hosté vstupovali na půdu nevyzpytatelného ESTAC s trošku rozporuplnými pocity. Protože domácí už třikrát v řadě neprohráli a navíc se od postupu do nejvyšší soutěže drží vesměs v klidnějších vodách tabulky. Olympique však neměl prakticky jediný problém potvrdit roli favorita. A celkově zaznamenal pět vstřelených gólů.

Protože kvůli problémům se zády musel tenhle duel vynechat kapitán Nabil Fekir, zvolil hostující kouč Bruno Génésio místo obvyklého rozestavení 4-2-3-1 to ve složení 4-3-3. A tenhle jeho tah nepředstavoval žádný problém. Situace se ale pro jeho tým nemusela vyvíjet dobře, kdyby střela Khaouiho ze standardky nepřeletěla těsně bránu Anthonyho Lopese.

Naopak OL se na druhé straně ujal vedení. Aouar nalevo dobře zakombinoval s Fernandem Marcalem, druhý jmenovaný pak předložil přihrávku na hranici brankového území, odkud Traoré pohotově zacílil. Do přestávky se již průběžný stav nezměnil, následně se však Génésiovi svěřenci ve druhé půli náramně rozstříleli.

Čtyři minuty po obrátce načal svůj brankový účet Depay, jenž chtěl jednoznačně dokázat, že od zimního přestupu z Manchesteru United si místo v základu, o nějž dlouhodobě bojuje, plně zaslouží. Poté, co přebral pěknou přihrávku NDombélého, si v pokutovém území narovnal balón na pravačku a snadno překonal na vzdálenější tyčce gólmana Samassu.

V 65. minutě sice nevystřelil Díaz, nicméně k míči se dostal Depay, a ten již zamířil přesně k tyči. A třetí trefu Depay přidal o pět minut později, to když panenkovským obloučkem proměnil penaltu, nařízenou za ruku Hérelleho na brankové čáře, za což byl domácí stoper mimochodem vyloučen. Tři body následně v závěru ještě pojistil z dorážky Díaz.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
waynemarkrooney

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele