38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

ES Troyes - AS Monaco 0:3

Radamel Falcao oproti původním předpokladům odehrál na hřišti Troyes jenom deset minut, takže se o góly museli starat jiní. Rony Lopes se prosadil dvakrát a na 3:0 zvýšil v poslední minutě devatenáctiletý Jordi Mboula, který byl v té době na trávníků pouze několik sekund.

Knížecí klub věděl, že musí vyhrát, aby měl stoprocentní jistotu, že uhájí druhou příčku. Nakonec z toho bylo jednadvacet střel na bránu. Tu úplně první si ale připsali domácí. Host z Porta Suk Hyun-Jun to zkoušel dobře, avšak Jemerson měl prostor ve vlastní šestnáctce dobře pokrytý. Teprve pak poprvé zahrozili hosté.

Před dvěma týdny rozhodnul Moussa Sylla svými dvěma zásahy klání s Caen a Erwina Zelaznyho prvně zaměstnal už v 6. minutě. V té sedmnácté Thomas Lemar přesně našel Youriho Tielemanse a muž v rukavicích se musel znovu činit. Jenže po následující akci už inkasoval, přestože se hodně snažil.

Fabinho poslal míč do vápna, kde si zmíněný belgický reprezentant udělal prostor a vystřelil. Zelazny jeho pokus pouze vyrazil a Rony Lopes ho z první nasměroval za jeho záda - 1:0. V závěru úvodního dějství mohl přidat pojistku sám Lemar. Jeho mezi třemi tyčemi stojící protihráč se však překonat nenechal, takže mohlo Troyes stále živit naději.

Nicméně po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. V 52. minutě z toho proto byly po střelách Ronyho Lopese a Sylly další dva výtečné zákroky. Estac věděl, že musí vyhrát, a tak se více tlačil do zakončení a nechával pootevřená zadní vrátka, což se proti Monaku povětšinou nevyplácí. Svěřenci Jean-Louise Garcii se o tom přesvědčili v 71. minutě.

Rony Lopes si před šestnáctkou převzal míč a udělal několik rychlých kroků. Obrana byla značně rozhozená, takže zkusil své štěstí zpoza vápna, načež jeho křižný přízemní pozdrav zapadnul k pravé tyči - 0:2. Marcos Paulo Mesquita Lopes, jak zní celé jméno tohoto portugalského forvarda, zaznamenal v této sezoně Ligue 1 úctyhodných patnáct branek, přičemž ani jednu nevsítil ze značky pokutového kopu. A to pro Manchester City nebyl dost dobrý. A jeho kvality nedocenil ani Fernando Santos, jenž ho nakonec do Ruska nevezme.

V 88. minutě se Falcao a po něm i Lemar jenom divili, jak je možné, že Edwin Zelazny, který dlouhou dobu v Troyes jenom kryl záda Mamadou Samassovi, byl opět tam, kde být měl. Přesto ještě jednou inkasoval. V poslední minutě se AS chystalo k rychlému protiútoku. Falcao převzal míč a posunul na Jordiho Mboulu.

Tenhle absolvent proslulé barcelonské La Masie udělal nad míčem přešlapovačku, čímž dokonale zmátnul obránce Charlese Traorého a jeho střela mířila mimo Zelaznyho dosah - 0:3. Monako tedy po mistrovské sezoně uhájilo druhou příčku a zahraje si Ligu mistrů. Troyes naopak doprovodí Mety na cestě do druhé ligy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele