27. kolo
24.02.2018 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

EA Guingamp - FC Metz 2:2

Mety proti Guingampu dvakrát vedly, ale nakonec zápas skončil remízou. Jeden bod je však pro Hantzův tým málo. Ačkoliv stále se bude hrát ještě jedenáct kol. I když vezmeme-li v potaz fakt, že na záchranu bývá v Ligue 1 nutné nasbírat čtyřicet bodů, je zřejmé, že Les Grenats čeká hodně, hodně těžká práce.

Hosté přitom na Stade du Roudourou začali výborně. Už v 6. minutě zahrál ve vlastní šestnáctce nešikovně rukou Clément Grenier. Nařízenou penaltu pak bezpečně proměnil Florent Mollet - 0:1. V 11. minutě mohl hříšník své zaváhání odčinit. Eiji Kawashima byl ale proti. Japonská jednička se pak vyznamenala i v přímém souboji s Marcusem Thuramem.

Vyrovnání ovšem stejně přinesla už dvaadvacátá minuta. Obrana nedokázala stoprocentně odvrátit balon, takže si Yannis Salibur a Lucas Déaux mohli narazit s tím, že druhý jmenovaný bleskurychle obstřelil brankáře a vyrovnal na 1:1. V závěru poločasu si poranil stehenní sval střelec branky Mollet a na jeho místo přišel Emmanuel Riviére. Třebaže se jedná o kvalitativně podobně dobrého hráče, musel kouč Hantz přehodnotit některé své plány.

V 56. minutě zahrával roh Mathieu Dossevi a Nolan Roux trknul zblízka kulatý předmět za brankovou čáru - 1:2. Roh se už v další minutě kopal na druhé straně hřiště. Grenier posadil centr na hlavu Yeniho N’Gbakota, jenž orazítkoval břevno. V 70. minutě to zkoušel Grenier z přímého kopu sám. Jeho projektyl se bohužel pro Guingamp mezi tři tyče nevešel.

Trpělivost přinesla růže až v 86. minutě. Míč se po centru do vápna a dvou odrazech dostal před Kawashimu, kterému ho před nosem vyfouknul Lucas Déaux a svou druhou brankou v utkání zařídil svému týmu alespoň remízu - 2:2. Sám si asi oddychnul, jelikož se v soutěžním utkání prosadil skoro po roce. A dvě branky v jednom duelu nezaznamenal na nejvyšší úrovni ještě nikdy předtím. Kombouarého skvadra sice nevyhrála, nicméně alespoň ukončila bezmála třísetminutové čekání na gól před vlastními.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele