34. kolo
21.04.2018 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

EA Guingamp - AS Monaco 3:1

Ještě před několika týdny se zdálo, že Monacu už nikdo jeho druhou pozici nesebere. Jenže knížecí klub si po minulém debaklu na půdě PSG připsal druhou porážku v řadě, a protože jeho největší rivalové Lyon a Marseille naopak naplno uspěli, disponuje už jen jednobodovým náskokem na oba dva. Nad jeho síly byl tentokráte Guingamp.

Bretaňský celek se nachází v klidném středu tabulky, nemusí se strachovat o záchranu, pohárové příčky má poměrně daleko, takže zbytek sezóny je pro něj pohodovou záležitostí. A jako by právě tenhle faktor rozhodl tohle střetnutí. Hosté působili značně roztěkaně, je ovšem pravda, že jejich výkon hodně ovlivnilo také vyloučení Jemersona z 21. minuty.

Monacký lodivod Leonardo Jardim nakonec nemohl do sestavy nasadit zraněného Radamela Falcaa, jenž celé střetnutí proseděl na tribuně, a nutno podotknout, že v ofenzívě to jeho týmu dost skřípalo. Domácí byli od začátku aktivnější, už ve 2. minutě zpoza vápna dobře napřáhl Martins-Pereira, nicméně gólman Sy si s jeho pokusem věděl rady.

Pak přišel na řadu možná klíčový moment celého klání. Thuramova střela z vápna mířila evidentně do brány, nicméně míč v cestě do sítě zastavil schválně rukou Jemerson, a za zmaření dosažení branky inkasoval červenou kartu. Navíc se samozřejmě kopala penalta, se kterou velezkušený Briand opravdu neměl výraznější problémy.

EAG byl i nadále neuvěřitelně při chuti, Sy s velkou dávkou štěstí likvidoval přízemní zakončení Thurama, velkou tutovku pak spálil taktéž Benezet, jenž pálil pouze do brankářových nohou. Ve 34. minutě již domácí přece udeřili, neboť nekompromisní volej Didota, která jistě bude patřit k ozdobám celé sezóny, zapadla nádherně k tyči.

Ve 47. minutě Guingamp definitivně rozhodl o svém konečném vítězství. Benezet zprava přihrál do středu Briandovi, ten ještě chytře balón přenechal dozadu lépe postavenému Thuramovi, jenž pohotově skóroval. ASM už stačil pouze snížit, Lemarův centr zužitkoval hlavou Touré, který opřel míč o břevno a od něj ho dostal za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele