36. kolo
06.05.2018 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Dijon FCO - EA Guingamp 3:1

Dijon vsítil tři góly a dokázal proto vyzrát na Guingamp. Mezi oběma kluby zůstává jednobodový rozdíl a zároveň platí, že oba mají šanci dohrát sezonu v horní polovině tabulky.

Trenér domácích Olivier Dall’Oglio věděl, že jeho tým na prvoligové úrovni Guingamp dosud neporazil. A zároveň si byl vědom, že při obou předchozích setkáních inkasovali jeho svěřenci čtyři branky. Současně mu ale muselo být jasné, že Dijon může tuto sezonu pod jeho vedením považovat za povedenou. Takže proč ji nekorunovat výhrou nad bretaňským klubem?

K velice dobrým výkonům se rozehrál Korejec Kwon Chang-Hoon. V 6. minutě jeho trefa platit pro ofsajd nemohla, nicméně v minutě čtyřiatřicáté už se mohl radovat. Spoluhráč sice stál za defenzivní linií, nicméně on sám si tentokrát lajnu pohlídal a po Rosierově pobídce běželi na Karl-Johana Johnssona hned dva. Individuální řešení se ukázalo býti správným - 1:0.

Třiadvacetiletý rodák ze Soulu, jenž by neměl chybět na letním mistrovství světa v Rusku, sehrál významou roli i při akci ze čtyřiapadesáté minuty, která jen o kousek neskončila gólem. Místo toho se konalo vyrovnání. Clément Grénier rozehrával přímý kop - takový zkrácený roh - rovnou na hlavu vysokého Félixe Eboy Eboy, pro něhož šlo o první branku v Ligue 1 - 1:1.

Jenomže nerozhodný stav nevydržel ani deset minutek. Naïm Sliti centroval od rohového praporku. Míč pak po odrazu zůstal zcela osamocen, takže pro Cédrika Yambérého nebyl problém jej doklepnout do brány - 2:1. Tunisan Sliti mohl přidat nedlouho před koncem další hřebíček, avšak nakonec si musel počkat až do nastavení.

V něm si pro sebe na hranici velkého čtverce vybojoval zpět ztracený balon, aby nadvakrát překonal vyběhnuvšího gólmana - 3:1. Ve zbývajících dvou kolech se Dijon setká se sestupem pořád ohroženým Lille a následně změří síly s Angers SCO. Na Kombouarého skvadru čekají Olympique Marseille a Toulouse FC, které rovněž nemá Ligue 1 jistou.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele