23. kolo
27.01.2018 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - SM Caen 2:1

Tři porážky v řadě napříč všemi soutěžemi a jednobodový náskok na osmnáctou příčku. S takovou bilancí vstupovalo do tohoto utkání pod tlakem hrající St. Étienne, které přivítalo vždy nevyzpytatelné Caen. Ačkoli díky brance Ronnyho Rodelina domácí prohrávali, zásluhou Paula-Georgese Ntepa a Jonathana Bamby strhli výhru na svou stranu.

Od půlky října se Les Verts podařilo skolit pouze Méty a Toulouse, tedy před tímto kolem poslední dva celky Ligue 1, takže tuhle vzpruhu nově tvořený tým opravdu nutně potřeboval. Ne že by předvedl nějaký oslnivý výkon, ale ukázalo se, že nové posily by mohly pomoci dostat klub do vyšších pater tabulky. Herně to nebylo úplně zlé.

Byli to ovšem svěřenci trenéra Patriceho Garandeho, kdo se v 11. minutě ujal vedení. Guilbert z pravé strany poslal dlouhou prudkou přihrávku do šestnáctky, kde nabíhající Santini přenechal míč ještě lépe postavenému Rodelinovi, a ten z blízkosti propálil brankáře Ruffiera. Caen přitom mohlo záhy přidat ještě jeden přesný zásah.

Peeters rozehrál standardku centrem do pokutového území, míč ovšem nikdo netečoval, a ten tak nakonec dopadl na zem, od níž se odrazil překvapivě do tyčky. ASSE si toho směrem dopředu v první půli moc nevytvořil, přesto využil jednu ze svých mála příležitostí ve 35. minutě. Přihrávku zleva od Monneta-Paqueta zužitkoval Ntep.

Vyrovnaný stav, jenž zařídila premiérovou trefou v novém dresu teprve ve svém druhém zápase nová tvář z německého Wolfsburgu, byl vlastně logickým vyústěním dění na hřišti. I po obrátce se přitom jednalo o rovnocenný souboj. Nejprve zahrozil se svým přímým volným kopem Cabella, ale na hostujícího gólmana Vercoutreho nevyzrál.

O pár chvil později se naopak ve velké tutovce objevil po rohovém kopu Santini, avšak Ruffier si s jeho dvěma pokusy v rychlém sledu stačil poradit. O vítězství St. Étienne nakonec rozhodl v 78. minutě Bamba, jehož dalekonosná střela skončila přesně v dolním rohu Vercoutreho brány. Berić pak mohl ještě pojišťovat náskok, ale minul.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele