12. kolo
05.11.2017 21:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 0:5

Totální katastrofou dopadlo pro St. Étienne derby s největším rivalem. Lyon mu na jeho hřišti uštědřil nepopulárního búra, potvrdil, že je před reprezentační přestávkou v náramné pohodě, a celkově uzmul už své šestí vítězství v řadě napříč všemi soutěžemi. Les Verts naopak podlehli už potřetí během uplynulých čtyř zápasů.

Poslední čtyři vzájemné zápasy obou soupeřů na Stade Geoffroy-Guichard dopadly tříbodovým výsledkem pro ASSE. Jenže to tehdy vedl domácí mužstvo Christophe Galtier, jemuž se dařilo na vždy silný Olympique najít správný recept. Současný kouč Óscar García selhal. Marně se aktuálně snaží oživit poměrně slušné výsledky z úvodu sezóny.

Domácí se mohli ujmout vedení už po deseti minutách hry. Hamouma se parádně uvolnil za obranu, dostal se do bezprostřední blízkosti brankáře Anthonyho Lopese, ten si však s jeho tutovkou poradil. O tři minuty později se však autor této šance zranil, nahradit ho musel Söderlund, a jako by se od té chvíle St. Étienne jednoduše vše sypalo.

Ve 25. minutě poprvé inkasovalo. Vůbec mu nevyšel signál během rohového kopu, míč tak zachytil Fekir, jenž ho následně předal Aouarovi, ten ještě našel na levé straně Depaye, jemuž už pouze stačilo zamířit chytře k tyči. O čtvrthodiny později již Les Gones vedli o dvě branky, zpoza vápna se levačkou do dolního rohu brány trefil Fekir.

Jestli si ASSE myslel, že by po přestávce mohl ještě zvrátit negativní stav ve svůj prospěch, pak se už ve 47. minutě mohl pomalu a jistě přesvědčovat o opaku. Přehecovaný Lacroix totiž u lajny zasáhl podrážkou napřed nohu Fekira a zaslouženě se po červené kartě poroučel ze hřiště. V přesile se pak hostům podařilo udeřit gólově ještě třikrát.

V 58. minutě spolu dobře zakombinovali Aouar s Tetem a přihrávku druhého jmenovaného využil na zadní tyči Díaz. V 65. minutě následně Díaz přeběhl půl hřiště, přenechal balón Traorému, a ten technickým pokusem obstřelil gólmana Ruffiera. Šest minut před koncem se podruhé na střeleckou listinu zapsal znovu Fekir, byl totiž úplně sám před Ruffierem.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Derby Rhonealpin mezi odvěkými rivaly ASSE vs OL je tu.

Výsledky jako na houpačce předvádí AS, tak toho OL pojdme využít a derby ovládnout.

Tip: 2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele