38. kolo
19.05.2018 21:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Lille OSC 5:0

Romain Hamouma ukázal, že se mu proti Lille hraje opravdu dobře. V dresu ASSE se podílel na šesti z posledních osmi gólů proti tomuto soupeři. Ani hattrick při celkovém výsledku 5:0 však nestačil na pohárové umístění.

Vstupenku do Evropské ligy si totiž zajistilo Bordeaux. Les Verts prožili skvělé jaro, během kterého sesbírali pětatřicet bodů. Právě duel proti Les Girondins na začátku května ztratili, což se ukázalo býti rozhodující. Rémy Cabella tak může hodně litovat, že za stavu 1:2 neproměnil penaltu. Nicméně pro příští ročník se s týmem Jean-Louise Gasseta rozhodně bude muset počítat!

Debakl se začal rodit už v 7. minutě. Ole Selnaes přeběhnul s balonem polovinu hřiště, aby ho mohl posunout na levou stranu, kde číhal Romain Hamouma. Seběhnul si do středu pole, aby mohl pravačkou otestovat Maignanovu pozornost. Jednička ve službách LOSC jeho pokus kryla, jenomže Jonathan Bamba se dostal k dorážce. Avšak předtím, než nasadil muži v rukavicích housel, si musel míč elegantně zpracovat - 1:0.

Za pouhých šest minut se poprvé do listiny střelců zapsal Hamouma. A byla to trefa par excellence. Dlouhý pas od Selnaese si zpracoval na hrudi. Pak šikovným obloučkem vyřadil ze hry Kouadia Yvese Dabilu, a ve finále zacílila jeho skákavá střela z hranice šestnáctky přesně k levé tyči - 2:0. Celkem 33 665 diváků na stadionu mohlo jenom zatleskat.

Další hřebíček mohl ve třiatřicáté minutě přidat Mathieu Debuchy, nicméně Bambovu pobídku nezužitkoval. Řada tedy byla znovu na hrdinovi večera. Selnaes zase poslal dlouhý balon. Hamouma si jej zpracoval na hranici ofsajdu (nikoli však za ní), jednoduše zmátnul Edgara Iého a před Maignanem zakončoval sám, i když mohl nechat zakončovat rozeběhnutého Roberta Bericé - 3:0.

To se psala devětatřicátá minuta a ve zbytku úvodního dějství už domácí nechali hosty vydechnout. Hattricku se útočník s alžírskými předky dočkal po hodině hry. Jonathan Bamba ho vyslal do brejku, který zakončil střelou po zemi okolo padajícího gólmana - 4:0. Skvělé představení jednadvacetiletého fotbalisty, který paradoxně nikdy nenastoupil za francouzský národní tým.

Za pouhé čtyři minutky byla zkáza Lille dokonána. Oussama Tannane to dobře zkoušel levačkou a Maignan vyrážel na kopačku Kévina Malcuita, jenž velice smolně odrazil neposedný předmět do vlastní brány - 5:0. Jeho bývalý klub tedy zaznamenal sedmačtyřicet branek. Trenérovi Christophu Galtierovi se návrat na Stade Geoffroy-Guichard nevydařil. Naštěstí pro něj mělo jím vedené Lille už před tímto výletem setrvání v soutěži jisté.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele