16. kolo
03.12.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Nantes 1:1

Parádní trefa Vincenta Pajota z osmatřicáté minuty nakonec ASSE tři body nezajistila. Ve druhé půli totiž srovnal Emiliano Sala a utkání skončilo remízou.

Kvůli incidentům, ke kterým došlo během derby s Lyonem, byla část Stade Geoffroy-Guichard uzavřena. Jako první střílel Kevin Monnet-Paquet už v 10. minutě. Chidozie Awaziem ale jeho pokus ztečoval mimo. Hned poté podklouznul Valentin Rongier, čímž dal šanci Bryanu Dabovi. Jeho half-volej však zastavila branková konstrukce.

Ve 25. minutě se osmělili hosté. Jmenovitě jejich nejlepší střelec Emiliano Sala. Rána z první ale za Stéphana Ruffiera neprošla. Ciprian Tatarusanu pak vychytal Cheikha M’Bengueho, nicméně poté už kapituloval. Vincent Pajot se s tím nemazal. Z nějakých třiceti metrů napřáhnul a parádně vymetl šibenici - 1:0.

Do konce první půle chtěl svého spoluhráče napodobit ještě Saidy Janko. Bývalý hráč Manchesteru United či Celtiku však na rumunského reprezentanta nevyzrál. Druhé dějství začali Kanárci aktivněji a Yassine El Ghanassy málem rozvlnil síť. Doopravdy se to podařilo až Argentinci Emilianovi Salovi po hodině hry.

A byla to vskutku šťastná trefa. Santy N’Gom chtěl hlavou posunout na svého spoluhráče, jenž se ocitnul v obležení protihráčů. Léo Lacroix chtěl balon odkopnout, nicméně bohužel tím akorát napálil Salu, od něhož se kulatý předmět odrazil do pravého dolního rohu brány - 1:1. Příležitosti ovšem byly k vidění i nadále.

Střelec vyrovnávací trefy málem skóroval podruhé už za čtyři minuty. Ruffier byl ale proti, stejně jako na opačném konci hřiště ztroskotal Monnet-Paquet na Tatarusanovi. Poté neuspěl N’Gom, jenž ve svých čtyřiadvaceti nastoupil ke druhému střetnutí v rámci Ligue 1. V nastaveném čase se odehrály ještě dvě zajímavé situace.

Pod oběma byli podepsáni svěřenci Claudia Ranieriho. Nejprve to byl Lucas Lima, jenž to zkoušel z přímého kopu. A následně se znovu připomněl N’Gom, když zblízka hlavou netrefil zařízení. ASSE zajíždí za týden na Stade Vélodrome do Marseille. Prozatím páté Nantes bude nahánět další body v duelu s Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele