12. kolo
04.11.2017 20:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

AS Monaco - EA Guingamp 6:0

Monaco i bez Radamela Falcaa nedalo Guingampu žádnou šanci a přidělilo mu na cestu šest zářezů. Ve vedoucí PSG tak ztrácí po dvanácti kolech čtyři body. Nic tedy není ztraceno, ačkoli vzhledem k posilám pařížského celku se obhajoba titulu přeci jen jeví býti spíše nepravděpodobnou.

Guingampu se venkovní zápasy příliš nedaří, takže na výlet do Monaka se patrně hráči ani trenér Kombouaré příliš netěšili. Poloprázdné tribuny na Stade Louis II viděly úvodní trefu už v 10. minutě. Almany Touré z pravé strany z první nacentroval do šestnáctky, kde předvedl ukázkovou hlavičku Guido Carrillo - 1:0.

Dvaadvacetiletý malijský obránce měl prsty i ve druhém gólu. Elegantně přešel přes Francka Tabanoua, aby našel o něco lépe postaveného Adamu Traorého, jenž nasadil Karl-Johanu Johnssonovi housle - 2:0. To se psala sedmadvacátá minuta, avšak od knížecího klubu to v úvodním dějství ještě nebylo všechno.

O devět minut později domácí zachytili rozehrávku soupeře. Balon převzal na hraně ofsajdu se pohybující Rony Lopes. Následně vylákal gólmana Guingampu z brány a přihrál Keitovi Baldému, jenž měl před sebou naprosto jednoduchou úlohu. Hosté se už zřejmě viděli v šatně, když Monaco na konci prvního poločasu zase udeřilo.

Félix Eboa Eboa ve vlastním čtverci povalil Carrilla a kopala se penalta. Její exekuce se ujal Fabinho. Muž v rukavicích sice vystihnul směr, ale protože Brazilcova střela nepostrádala razanci, mohli jít Jardimovi svěřenci do druhé půli se čtyřbrankovým náskokem. V ten moment asi málokdo pochyboval nad tím, že všechny tři body zůstanou u středozemního moře.

Po změně stran se čekalo na gól nezvykle dlouho. Až v 75. minutě využil Touré nedůsledného bránění a znovu vybídnul ke skórování Traorého. Jeho přízemní pokus Johnsson úplně nezachytil, takže to bylo už o pět branek. Jenže pouze na tři minutky, neboť pak posadil Ghezzal ideální centr na hlavu Guidovi Carrillovi a ten se odvděčil svou druhou brankou v utkání - 6:0.

Argentinský forvard tedy plnohodnotně nahradil toho kolumbijského. Monaco neponechalo nic náhodě a výrazně si vylepšilo skóre. Za dva týdny ho čeká zápas s Amiens, které ovšem kupříkladu proti Bordeaux či Nice ukázalo, že se nebojí soupeřů zvučnějších jmen. Guingamp bude napravovat dojem proti Angers, se kterým sousedí v tabulce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele