16. kolo
02.12.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - Angers SCO 1:0

Tuhle vzpruhu obhájce titulu už nutně potřeboval. Ačkoli Monaco ani zdaleka nepředvedlo svůj nejlepší výkon, podařilo se mu potvrdit roli favorita a skolit před vlastními fanoušky v současné chvíli trápící se Angers. O jedinou trefu tohoto střetnutí se postaral už ve 2. minutě nejpovolanější z nejpovolanějších, a to Radamel Falcao.

Po debaklu s Lipskem vypadli domácí z Ligy mistrů, před týdnem herně jasně nestačili svému úhlavními rivalovi z Paříže a ve vloženém kole smolně padli rovněž s Nantes. Takové negativní výsledky by zamávaly i s daleko ostřílenějšími týmy. Takže i když aktuální vítězství bylo utrápené a hodně upracované, důležité pro ně je, že se prostě počítá.

Už loni bretaňský celek knížecí klub notně trápil, a to jak doma, tak venku. Zase sice padl jen o branku, ale co se bodového úspěchu týče, slušný výkon mu je platný jako mrtvému zimník. Na svou další výhru čeká už sedm kol, přičemž za toto období urval všudy všeho jen dvě remízy, a zůstane tak po tomto kole na předposlední příčce v sestupovém pásmu.

Jak důležité je mít Falcaa, jehož v poslední době stále sužují různé zdravotní potíže, o tom se Angers přesvědčilo hned zkraje utkání. Baldé poposunul míč doprava Sidibému, ten ihned z první odcentroval do pokutového území na bližší tyčku, a odtud Kolumbijec tvrdou hlavičkou překonal marně se natahujícího brankáře Letelliera.

V 15. minutě se Falcao pokoušel skórovat ještě jednou, chytře se snažil Letelliera přelobovat, jenže ten se mezi třemi tyčemi překvapit nenechal a balón zkrotil tak, jak potřeboval. Ve 27. minutě se snažil po standardní situaci zahrávanou Joaem Moutinhem pojistit náskok Diakhaby, jenže svou hlavičku poslal pouze mimo kýžený prostor.

Hosté se poprvé výrazněji osmělili až po přestávce, Ketkeophomphone uvolnil Toka Ekambiho, s jeho přízemním pokusem si však gólman Subašič poradil. V 75. minutě byl daleko blíže vyrovnání Fulgini, jenže z dobré pozice pálil jen vedle. O čtyři minuty později naopak mohl náskok navýšit zase Falcao, ovšem na Letelliera si nepřišel.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele