35. kolo
28.04.2018 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Amiens SC 0:0

Ještě před měsícem by snad nikdo nevěřil tomu, že by mohlo Monaco přijít o druhou příčku. Výprask 1:7 od PSG však jakoby dost vydatně nalomil sebevědomí hráčů, kteří i přes účast Falcaa, Fabinha a Ronyho Lopese nedokázali pokořit obranu Amiens, které po vcelku nečekané remíze může slavit setrvání v Ligue 1.

Oba celky mířily mezi tři tyče pouze v jednom jediném případě. V prvním poločase byl hodně aktivní domácí dvaadvacetiletý brazilský záložník Boschilia, leč ani jeden z jeho tří pokusů za Gurtnerovými zády neskončil. Kolumbijský šutér Radamel Falcao stihnul za celých devadesát minut vyprodukovat jednu nepřesnou ránu.

Rony Lopes byl během absence El Tigreho hlavním tahounem týmu, když se dokázal prosadit v osmi po sobě jdoucích zápasech. Tady však na gólmana Amiens nevyzrál. Chvíli potom mohlo Monaco inkasovat, kdyby Danijel Subašić nevyrazil příležitost Gaëla Kakuty alespoň na tyčku. Šestadvacetiletý útočník, který ve skromném francouzském klubu hostuje z Hebei China Fortune, tedy sedmou branku nepřidal, nicméně i tak už zaznamenal své prvoligové maximum.

Tři minuty před vypršením řádné hrací doby se konečně cílil někdo z knížecího klubu mezi tři tyče. Konkrétně se jednalo o Almamy Tourého, jehož hlavičku musel z brankové čáry uklízet Thomas Monconduit. V samotném závěru utkání Adama Diakhaby skluzem podrazil Prince Désira Gougana, pro což neměl pochopení rozhodčí Lesage a oba borce vyloučil.

Skvadra Christophe Pélissier může proti PSG, Metám i Marseille hrát už zcela uvolněně, i když se samozřejmě bude muset mít na pozoru, aby neinkasovala nějaký nepříjemný debakl. AS Monaco na Stade Louis II nevstřelilo branku poprvé od 30. srpna 2015, když prohrálo 0:3 s tehdejším obhájcem titulu. Série čítala úctyhodných čtyřiapadesát zápasů.

Jelikož Olympique Lyon díky zásahům Depaye a Bertranda Traorého vyzrál na Nantes, posunul se na druhou příčku tabulky. A pokud ve výborné formě hrající a o finále Evropské ligy více než reálně usilující Olympique Marseille přehraje Angers, vypadne Jardimův celek mimo pozice zaručující Ligu mistrů. Alespoň že náskok je už takový, že o čtvrtou příčku přijít nemůže. Avšak před sebou má střetnutí s Caen, ASSE a Troyes, ze kterého by při zaváhání konkurence určitě šlo vydolovat dostačující počet bodů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele