19. kolo
20.12.2017 20:50 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Amiens SC - FC Nantes 0:1

Nakonec to Nantes přeci jen vyšlo. V nastaveném čase se prosadil Emiliano Sala. Tým Claudia Ranieriho tak z devatenácti zápasů vyhrál hned sedm poměrem 1:0.

Jako první zazlobil v 11. minutě Abdoulaye Touré. Jeho střela však naštěstí pro Régise Gurtnera nebyla z nejpřesnějších. Domácí Amiens se do útoku příliš nehnali. Jakoby na něco čekali. Tím něčím mohl být poločasový hvizd. Po změně stran totiž zabrali alespoň natolik, že musel Ciprien Tatarusanu řešit čtyři složitější situace.

Se střelou Sergeho Gakpého, jenž se za Les Canaris něco nahrál, musel vypomáhat Nicolas Pallois. Tožský útočník pak se svým volejem ztroskotal na rumunském brankáři, který vychytal i Gaëla Kakutu. Nejdůležitější zákrok si ale připsal v nastaveném čase zápasu, když vyrazil šanci Thomase Mondoncuita. Gakpé pak dorážku bohužel pro Amiens zazdil.

Prakticky hned z protiakce nacentroval Valentin Rongier a na Salovi bylo vidět, že prostě chce dát gól. Nekompromisně tedy šel za balonem, aby se prosadil mezi dvěma obránci a hlavou zaznamenal svou sedmou trefu v sezoně - 0:1. Nutno dodat, že pět z nich bylo pro FC Nantes vítězných. Sedmadvacetiletý Argentinec určitě potřebuje cítit důvěru trenéra, aby se mohl nadále zlepšovat. Fungovalo to pod Conceicaem, funguje to i pod Ranierim.

Amiens SC má nyní pouhé dva body náskok na sestupovou zónu. V příštím kole na Pélissierovu skvadru čeká lepšící se OGC Nice. Les Canaris oproti tomu přezimují na skvělé páté příčce s pětibodovou ztrátou na Marseille a s šestibodovým náskokem na Nice, což je dobré i z toho důvodu, že dvacáté kolo přinese střetnutí s tím prakticky nejméně oblíbeným soupeřem - pařížským PSG.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele