24. kolo
03.02.2018 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Amiens SC - AS Saint-Étienne 0:2

Lepší debut si v novém dresu nemohl Mathieu Debuchy ani přát. Po návratu z Anglie zaznamenal rozhodující trefu v utkání na půdě Amiens, a jeho St. Étienne vyhrálo již podruhé v řadě. Nováček ligy naopak ani na druhý pokus nevsítil jedinou branku, nedokázal napravit minulou porážku v Angers, a nachází se nebezpečně blízko sestupovým pozicím.

Když se Les Verts radovali z plného bodového zisku naposledy, psalo se září loňského roku. Tehdy mužstvo ještě pod vedením trenéra Óscara Garcíy fungovalo velmi slušně, od té doby ale výsledky nabíraly klesající křivku. Během zimního přestupového období tak vedení klubu přivedlo několik posil. A ty se evidentně velmi dobře zpracovávají.

ASSE si vytvořil první vážnější šanci tohoto střetnutí v 19. minutě. Berič vyzrál na ofsajdovou past a řítil se sám na bránu, jenže tváří v tvář proti brankáři Gurtnerovi z blízkosti trestuhodně neuspěl. Ve 33. minutě se poprvé výrazněji osmělil Debuchy, Gurtner ale stačil zasáhnout, jinak toho první poločas, a to na obou stranách, opravdu moc nenabídl.

Po přestávce pořád jako by St. Étienne bylo po vítězství hladovější. Po kombinaci Bamby a Debuchyho se na bližší tyčce snažil prosadit Cabella, jenže slabou hlavičku z 53. minuty usměrnil pouze do rukavic Gurtnera. A v 60. minutě Berič zase neuspěl v koncovce a svou střelu poslal pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány.

O dvě minuty později se již hosté ujali zřejmě zaslouženého vedení. Bambovu dělovku z vápna stačil Gurtner vyrazit pouze do cesty Debuchyho, jenž pak snadno zamířil do poloodkryté branky. Když se tenhle Francouz trefil v Ligue 1 naposledy, bylo tomu v roce 2012 za Lille, tedy ještě před angažmá v Newcastlu a Arsenalu.

Amiens v poslední třetině tohoto střetnutí nenašlo absolutně žádný recept, jak urvat alespoň remízu. I nadále se v ofenzívě značně trápilo. A to navíc po přihrávce Cabelly mohl náskok navýšit Bamba, jenže z vyložené pozice pouze minul. V 85. minutě přece hosté přidali ještě jeden gól, přihrávku zprava od Pajota snadno zužitkoval Cabella.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele