5. kolo
17.09.2016 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - EA Guingamp 2:1

Toulouse podruhé v sezoně vyhrálo a zamířilo do horní poloviny tabulky. Díky lepšímu skóre dokonce před Guingamp, kterému příliš nepomohl brankář.

První střela zápasu se udála v 11. minutě. Na svědomí ji měl Yann Bodiger z větší vzdálenosti. Karl-Johan Johnsson byl však mezi tyčemi pozorný. V osmatřicáté minutě se zrodila největší guingampská šance prvního poločasu. Ludovic Blas v ní ale hlavičkoval pouze na Albana Lafonta. Švédský gólman zahrál hned poté rukou. Na tom by nebylo nic zaznamenáníhodného, kdyby to bylo uvnitř pokutového území. Ruka mimo vápno je něco, co nesmí ani brankář, takže se pakoval.

Místo náhradníkovi Théo Guivarchovi musel uvolnit Thibault Giresse. Ve zbytku první půle však domácí početní výhodu nevyužili. Po změně stran šli trochu paradoxně do vedení hosté. Lafont sejmul v šestnáctce Yannise Salibura a kopala se penalta. Jimmy Briand si k ní stoupnul a poslal jedničku téfécé na opačnou stranu - 0:1.

Vedení však týmu Antoina Kombouarého nevydrželo ani deset minut. Pak totiž dostali možnost zahrávat penaltu domácí a v dobré formě hrající Martin Braithwaite ji s přehledem proměnil - 1:1. A v Guivarchově svatyni s končila i další střela. Na svědomí ji měl po přihrávce Francoise Moubandjeho švédský záložník a účastník letošního EURA Jimmy Durmaz - 2:1.

Martin Braithwaite už je celkově na čtyřech gólech a další bude moci přidat už v úterý, kdy se Toulouse utká s Lille. Pro TFC to přitom bylo teprve druhé vítězství z posledních třinácti utkání s Guingampem. Ten bude muset napravovat zaváhání ve středu, kdy se střetne s Lorientem, který v tomto kole dokázal poprvé vyhrát.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele