18. kolo
17.12.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Stade Rennes - SC Bastia 1:2

Ani Roazhon Park se nevyhnul mlze, která v prosincových měsících trápila již několik francouzských stadionů. Šedivý a matný výkon podobný zápasovému počasí předvedlo před vlastními fanoušky i Rennes, které nečekaně padlo s Bastií. Ta se díky překvapivému vítězství opět vyhoupla od sestupového pásma blíže středu tabulky.

Bretaňané byli zprvu lepším týmem, daleko více podnikali výpady směrem dopředu, soupeř se ovšem vlastně poměrně účelně bránil. V 5. minutě pronikl do šestnáctky Gourcuff, který si všiml za vápnem nabíhajícího si Danzého, jenže ten v koncovce naprosto selhal, a usměrnil svou dělovku z první pouze na tribuny.

První poločas byl oproti tomu druhému méně zajímavější. A další šance tak zkrátka na řadu přišly až těsně před obrátkou. Nejprve se k zakončení propracoval Fernandes, s jehož dalekonosným přízemním pokusem neměl brankář Leca větší potíže, a jen o minutu později pálil slušně z voleje Hunou, jenže kýžený prostor netrefil.

Po přestávce se na hřišti objevil Saint-Maximin, mladá korsická kometa, a trvalo jen chvilku, než ohrozil domácí svatyni. Nicméně jeho střelu mířenou k bližší tyči dokázal konečky prstů vyrazit gólman Costil. Následně byl z placu stažen trošku překvapivě Hunou, jenž v první pětačtyřicetiminutovce soupeři notně zatápěl.

A jako by tenhle moment předznamenal problém, byť jeho náhradník Grosicki rozhodně patří k tvořivým a nebezpečným záložníkům. Bastia každopádně v rychlém sledu zaznamenala dvě branky. Nejprve v 59. minutě našel Sadio Diallo ve středu pole nabíhajícího si Crivelliho, který se z vyložené pozice nezmýlil.

O čtyři minuty později udeřil Danic, jemuž míč parádně sklepl Crivelli, hostující záložník vyzrál na pravidlo o ofsajdu, a taktéž snadno překonal Costila. Hosté se začali soustředit na bránění pohodlného náskoku, který se však v 71. minutě ztenčil na minimum. Nepovedená střela Sia po centru od Grosického totiž šťastně zapadla za záda Lecy.

Tlak Rennes byl evidentní, Bastia odolala jen s vypětím všech sil, neboť jejímu protivníkovi se prostě nedařilo přesně zakončovat. V 76. minutě zahodil tutovku Grosicki, který na zadní tyči usměrnil centr Gourcuffa pouze mimo. V 81. minutě pálil mimo z voleje André, tři minuty před přestávkou Gnagnon nezužitkoval přihrávku Grosického.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele