26. kolo
18.02.2017 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SM Caen - Lille OSC 0:1

Anwar El Ghazi dvacet minut před koncem zaznamenal od svého přestupu z Ajaxu svou první trefu v Ligue 1, pomohl Lille přerušit negativní bilanci tří porážek v řadě a zařídil zároveň úspěšnou premiéru novému trenérovi Franckovi Passimu. Caen ani napotřetí nedokázalo skórovat a i nadále se drží na chvostu tabulky.

Passi, bývalý lodivod slavné Marseille, jenž byl do nové funkce jmenován v průběhu tohoto týdne za dočasného Patricka Collota, udělal výrazné změny v sestavě. Potřeboval zkrátka v Normandii uspět, aby se jeho celek vzdálil sestupovému pásmu, a do hry tak od začátku oproti minulému kolu poslal Bériu, Amadoua i Benziu.

Nejenže je aktuálně SMC v krizi, už před tímto duelem se mu nedýchalo dobře po shlédnutí statistiky vzájemné bilance s tímto soupeřem. V rámci Ligue 1 s ním padl už pojedenácté v řadě! Naposledy se z vítězství radoval v říjnu roku 2007, od té doby hned třináctkrát s LOSC prohrál a jen dvakrát remizoval.

Hosté měli v tomto střetnutí více ze hry, jenže cestu za nějakou vstřelenou brankou nemohli najít. Byl to, co se hry směrem dopředu týče, spíše takový souboj slepého s hluchým. Když se navíc úplně zbytečně nechal vyloučit Soumaoro po nenápadné strkanici se Santinim, v tu chvíli se na konečné vítězství Lille určitě nesázelo.

Přesto Dogy nakonec i v deseti dokázaly proměnit aspoň jednu ze svých sporadických šancí. V 69. minutě vyprodukoval parádní kolmici za obranu Benzia, na ní si skvěle naběhl El Ghazi, který z hranice pokutového území pravačkou zamířil podél vyběhnuvšího gólmana Vercoutreho. Odpověď na tuhle trefu hledali domácí marně.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele