4. kolo
10.09.2016 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Toulouse FC 2:1

Bastia na své půdě zdolala Toulouse a na kontě má šest bodů. Hosty to příliš mrzet nemusí. Jednak proto, že z Korsiky se obvykle zpět body nevozí (což platí i pro věhlasnější celky), a druhak téfécé dosud sesbíralo jen o bodík méně.

SC Bastia byla teď dvakrát mimo. Tedy mimo svůj stadion, abych byl přesný. V Caen sice prohrála, ale předtím uspěla na Stade du Moustoir v Lorientu. Výborný výkon podtrhli Allan Saint-Maximin a Enzo Crivelli, jenž vstřelil hned dva góly. Tentokrát vyšli střelecky naprázdno, ale to vůbec nemuselo vadit, neboť je zastoupili Sadio Diallo a Pierre Bengtsson.

První jmenovaný využil ve 20. minutě nepřesvědčivého úklidu balon v podání hostujících obránců a přízemní střelou překonal Albana Lafonta - 1:0. Gólman TFC se o chvíli později prezentoval proti pokusu Lennyho Nangise zajímavým zákrokem, kdy vyrážel koleny. Do kabin se tedy po poločasovém hvizdu lépe odcházelo Bastii.

Ta byla více na balonu i po změně stran, ale přesto inkasovala. V 67. minutě šikovně přiťuknul Ola Toivonen proto Martina Braithwaita a ten propálil Jean-Louise Leku - 1:1. Družina Francoise Ciccoliniho byla trochu zaskočena a nedařilo se jí pořádně se zabydlet na polovině soupeře. Efektivně se to podařilo až v 82. minutě.

Švéd Pierre Bengtsson se chopil rozehrávky přímého kopu, nějakých dvacet metrů od brány. Nevymýšlel žádnou technickou parádu, prostě se do balonu opřel tak, že jej Lafont v cestě do své sítě jenom mírně tečoval - 2:1. Hostování z Mohuče se zatím Bastii vyplácí. První utkání = první gól. Jestlipak na to naváže i příště proti AS Saint-Étienne?

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele