12. kolo
05.11.2016 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SC Bastia 2:1

Bylo možná na první pohled znát, že Lyon prostě má v nohách náročné utkání Ligy mistrů na půdě Juventusu. Proti Bastii držel po půli hubené vedení, které mu zařídil Alexandre Lacazette, dlouho však tříbodový zisk nemohl pojistit. Až nakonec domácím pomohla vlastní trefa Pierra Bengtssona. Hosté jen snižovali v závěru Enzem Crivellim.

První větší šanci si vytvořili domácí. V 6. minutě vyslal ostrou jedovku mezi tři tyče Ghezzal a gólman Leca musel zasahovat. Následně se z dorážky snažil prosadit Cornet, ten ovšem zamířil jen nad břevno. Pak se na hřišti dlouho nic zajímavého nedělo, až na řadu přišel nařízený pokutový kop ve prospěch Les Gones ve 37. minutě.

Brankář Leca podrazil v pádu ve vlastní šestnáctce Ghezzala a sudí Schneider neváhal ukázat na bílý puntík. Lacazette s exekucí neměl větší potíže a míč usměrnil do protipohybu hostujícího muže v rukavicích. Dvě minuty po přestávce hráli Korsičané o jednoho muže v poli méně, neboť Fekira ve vyložené příležitosti fauloval Leca.

Červená karta byla na místě, v brance Lecu následně nahradil střídající Charruau. O pár chvil později mohl Lacazette náskok navýšit, ovšem neuspěl, Gonalons měl následně smůlu, že trefil pouze břevno. Druhé branky se domácí dočkali čtyři minuty před koncem, to když si Bengtsson srazil do vlastní sítě centr od Ferriho.

To už Bastia dohrávala o devíti, neboť se po druhé žluté kartě a následné červené nechal v 73. minutě vyloučit Cahuzac. Vůbec v zápasech těchto celků se to vždy hodně červená, v posledních dvanácti utkáních rozdali sudí celkem devět vyloučení. Crivelli sice dokázal v nastavení ještě snížit, více toho už ale hosté nestihli.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SBR 2

Reagovat
Langi

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele