6. kolo
21.09.2016 19:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Montpellier HSC 5:1

Olympique Lyon si nedělal problémy a i bez Alexandre Lacazetta smetl Montpellier 5:1. Pravda, domácím ledacos usnadnil Morgan Poaty, který se nechal vyloučit už v 8. minutě.

Skóre bylo v Parc Olympique Lyonnais otevřeno ve 4. minutě. Nicolas N’Koulou nepřesvědčivě zasáhnul proti Ryadu Boudebouzovi. Vlastně svým skluzem pomohl Morganu Sansonovi, aby šel sám na bránu. Zakončení zvolil takové, aby Anthony Lopes neměl při nejlepší vůli nárok zasáhnout a hosté šli do překvapivého vedení - 1:0.

Jenže pak si devatenáctiletý Poaty nebezpečně vyšlápnul na Corentina Tolissa a hráčů MHSC přestalo být a hřišti jedenáct. Následně se do dvou dobrých příležitostí dostal Maxwel Cornet. Poprvé to bylo po přihrávce Rafaela z pravé strany, podruhé si mohl připsat asistenci Maciej Rybus. Gól z toho ale ještě nebyl ani v jednom případě.

Les Gones se dočkali až ve 36. minutě, kdy Matthieu Deplagne stáhnul ve vápně Nabila Fekira. Sám faulovaný se pak ujal úspěšné exekuce pokutového, ačkoliv balon mu podle všeho nesednul zcela podle představ. V každém případě bylo vyrovnáno a tři minuty před závěrem první půle to bylo tým Bruna Génésia ještě veselejší.

Daniel Congré si po Rybusově rozehrávce rohového kopu nepohlídal Corentina Tolissa a jeho hlavička byla přesná - 2:1. Geoffrey Jourdren tady opravdu nemohl nic dělat. Další branka se narodila v 57. minutě. Rafael si vyměnil balon s Fekirem a druhý jmenovaný tváří v tvář hostující jedničce zvýšil na 3:1. V minutě jednasedmdesáté Tolisso naprosto dokonale Jourdrena zaskočil střelou zpoza pokutového území - 4:1. To třicetiletý gólman nemohl mít čisté svědomí.

Za čtyři minuty poslal Mathieu Valbuena dlouhý balon na Corneta, který doběhl s Hiltonem do šestnáctky a míč podivným obloučkem zapadl ke vzdálenější tyči - 5:1. Olympique Lyon tedy nedopustil druhou domácí porážku v řadě a na novém stadionu vyhrál. Příště se utká s Lorientem a MHSC narazí na Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele