4. kolo
10.09.2016 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 1:3

Lyon nestačil na Bordeaux a po vyškolení od Dijonu připisuje druhou porážku v řadě. Les Girondins s Jaroslavem Plašilem v sestavě naopak potřetí vyhráli, díky čemuž zůstanou po čtyřech kolech v nejtěsnějším kontaktu s čelem tabulky.

Celek, ve kterém už od roku 2009 (s roční přestávkou na hostování v Catanii) působí zmíněný český záložník, se tak stal tím úplně prvním, kdo vyloupil nový lyonský stánek. Pravda, domácí dohrávali o devíti mužích, protože Maxime Gonalons dostal za ostrý zákrok na útočníka Malcolma červenou a Alexandre Lacazette se v době, když už měl trenér Bruno Genésio třikrát vystřídáno, zranil.

V Parc Olympique Lyonnais to přitom začalo snově. Sergi Aurier přihrál Lacazettovi, který dokázal i přes dotírání Diega Contenta najít Alda Kalula, jenž překonal Cédrika Carrassa - 1:0. Rozhodčí se po poradě totiž usnesli, že obránce Bordeaux balon tečoval, díky čemuž se šťastný střelec přestal nacházet v ofsajdovém postavení.

Ve 22. minutě zahrával rohový kop Rachid Ghezzal. Míč se snesl k mladému Mouctaru Diakhabymu, který pálil z první směrem na Carrassa. Gólman Bordeaux však stačil kulatý předmět vytěsnit alespoň na břevno. Alexandre Lacazette, který v předchozích třech zápasech nasázel šest gólů, se znovu připomenul ve 25. minutě. Plašilův spoluhráč mezi třemi tyčemi se zaskočit nenechal.

V minutě třiatřicáté okradl Youssouf Sabaly o balon střelce Kalula. Následně naservíroval volnému Malcolmovi a ten překonal Anthonyho Lopese - 1:1. V závěru první půle však vychytal Adama Ounase, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Ten vydržel i po šestašedesáti minutách, kdy Carrasso kopačkou zlikvidoval pokus Jordana Ferriho.

Hned poté se pakoval Gonalons a Grégory Sertić dopravil hlavou Ounasův přímý kop na místo určení - 1:2. V závěru ze hřiště zase odkulhal Lacazette. Zase, jelikož to samé se přihodilo už proti Dijonu. Tehdy však byla ještě k dispozici střídání. V 90. minutě dal potom konečnou podobu výsledku Jérémy Menez, nicméně výrazný podíl na gólu měl tečující obránce Lyonu Mapou Yanga M’Biva. Jocelyn Gourvennec, nový kouč Bordeaux se mohl radovat, neboť předtím s Guingampem šestkrát proti Les Gones prohrál. OL se bude muset dát před prvním zápasem Ligy mistrů proti Dynamu Záhřeb do kupy.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele