27. kolo
26.02.2017 17:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Metz 5:0

Lyon zareagoval na zaváhání soka ze Saint-Étienne tím nejlepším možným způsobem, nováčka z Mét rozstřílel jednoznačně 5:0 a upevnil si pozici na čtvrtém místě tabulky. Les Gones tak během jediného týdne nasázeli 16 (!) branek ve třech zápasech; Alexandre Lacazette se prosadil i dnes, hrdinou utkání byl ale Memphis Depay, který zaznamenal premiérové dvě trefy v Ligue (a navíc i jednu asistenci).

Výjezdy do Lyonu mají pro fanoušky Mét hořkou příchuť; když tu Les Granats naposledy vyhráli, psal se rok 1997. Jediný gól tehdy na Gerlandu vstřelil Vladan Lukić a métský tým nakonec zakončil sezonu na druhém místě za Lens, pouze o skóre. Nikdy předtím ani potom nebyl blíže k mistrovské trofeji, a v dohledné době se to nezmění. Tradiční klub má aktuálně plné ruce práce se záchranou, což bylo vidět i dnes.

Lyonští vstoupili do zápasu plni sebevědomí a zejména Depay ukazoval, že mu lednový přesun z Manchesteru jednoznačně prospívá. Už ve dvanácté minutě poslal první dělovku těsně mimo; o dvacet minut později mohl zakončovat do prázdné po Cornetově pasu, na míč ale o pár centimetrů nedosáhl. Hrálo se jednoznačně na jednu bránu, což Les Gones poprvé stvrdili ve 43. minutě - Lacazetteho rána sice trefila pouze tyč, Memphis ale z dorážky nezaváhal a otevřel hned dva střelecké účty, ten zápasový i svůj vlastní.

Jestliže v první půli ještě obrana Mét zvládala držet rozjetého favorita na uzdě, po změně stran stavidla povolila. Netrvalo ani deset minut a Depay zvyšoval tvrdou ránou na 2:0. Jeho souhra s hvězdným Lacazettem dnes fungovala tak dobře, že defenziva soupeře v čele s gólmanem Thomasem Didillonem neměla moc šancí. Další z Depayových přihrávek na nejlepšího střelce si nešťastně srazil do vlastní sítě Iván Balliu - 3:0.

Sám Lacazette se dvanáct minut před koncem bez problémů probil přes bránící Signorina s Falettem a parádní trefou do vinglu zvýšil už na 4:0. Lyonští fanoušci si následně užili ještě jednu dobrou zprávu - uzdravený Mathieu Valbuena se opět objevil na hřišti, když vystřídal Nabila Fékira, a ve druhé minutě nastavení právě on uzavřel konečné skóre na 5:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon dva zápasy v řadě doma neprovedl žádnou prasečinu .

Reagovat
smazaný uživatel

Kurwa, už třetí, to je nějaké podezřelé .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele