29. kolo
11.03.2017 20:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Nantes 2:3

Sergio Conceicao naučil Nantes střílet góly. Vyplatilo se to i v případě tohoto nádherného duelu na Stade de la Mosson v Montpellieru.

Préjuce Nakoulma nakonec oproti původním předpokladům zůstal v základní sestavě a na výhře svého týmu se podílel dvěma trefami. O tu úplně první v zápase se postaral Steve Mounié poté, co Maxime Dupé nezachytil dlóóóuhý centr do vápna. Příliš mu nepomohl ani Koffi Djidji, jenž prohrál hlavičkový souboj se šťastným střelcem - 1:0.

Už ve 24. minutě ale Les Canaris vyrovnali. Adrien Thomasson chtěl zprava centroval, jenž obránce tečoval jeho centr tak, že vytvořil oblouček přes Laurenta Pionniera, který si byl naprosto jistý, že míč přejde brankovou čáru. Jenomže místo toho doplachtil přesně před ní, kde rodákovi z hlavního města Burkiny Faso stačilo akorát nastavit koleno - 1:1.

Další branky byly k vidění až ve druhém poločase. Tu první (třetí) obsatral znovu Préjuce Nakoulma, protože prostě stál ve správný čas na správném místě. Jednomu spoluhráči se střela z voleje příliš nepovedla, nicméně stala se z ní přihrávka na Thomassona, jehož vychytal domácí muž v rukavicích. Míč však vyrazil právě k Nakoulmovi, který mohl dorážet do prázdné - 1:2.

To se psala 68. minuta. O čtvrt hodiny později přišla na řadu chvíle Ryada Boudebouze. Ten se chopil rozehrávky přímého kopu a naprosto ukázkovým způsobem překonal Maxime Dupého - 2:2. Ten však opět nemůže mít úplně čisté svědomí, jelikož těsně před Boudebouzovou střelou udělal úkrok za zeď, přes kterou toho, pravda, přiliš neviděl.

Pro šestadvacetiletého záložníka to byl už devátý zásah v sezoně, nicméně body svému týmu nezajistil. V 89. minutě totiž zametl s Hiltonem a Jorisem Marveauxem chladnokrevný Argentinec Emiliano Sala a následně obstřelil Pionniera - 2:3. Nantes už je na desáté příčce a příští týden slibuje zápas s Nice hodně zajímavou (gólovou) podívanou. MHSC zajíždí do Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proč už nehraje Pokorný?

Reagovat
Raul07

Příští zápas už by zase mohl být v základu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele