26. kolo
19.02.2017 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 2:1

Montpellier i v sestavě s obráncem Pokorným otočil nepřiznivý vývoj proti Saint-Étienne a slaví vítězství 2:1. Domácí se dostali hned z kraje zápasu do potíží, ale na začátku druhého dějství vyrovnali a posléze vstřelili i vítězný gól. Hodně jim k tomu dopomohlo vyloučení hostujícího Jorginha.

Vstup Montpellieru do utkání nebyl optimální, hosté se dostali do vedení už po dvanácti minutách, kdy si stoperská dvojice domácích nevšimla nabíhajícího Monneta-Paqueta, který rovnou z první povedeným obloučkem překonal Pionniera. Domácí se snažili co nejrychleji vyrovnat a dobrá šance se jim naskytla ve 22.minutě, závar před brankou se nepovedlo dotáhnout do konce a střela Sességnona byla hodně nepovedená. Mimo branku pálil také Ryad Boudebouz a tak první poločas skončil vedením Saint-Étienne 1:0.

Domácí na nic nečekali a hned po změně stran přichystali první střídání. To ve svém důsledku nakonec vedlo k vyrovnání a to hned ve 49.minutě. Mbenza ve vápně přihrál pod sebe na volného Paula Lasneho a ten srovnal na 1:1. Nebyla to jediná pohroma, která hosty na začátku druhého poločasu postihla. Jen dvě minuty po vyrovnávací brance se pověsil na svého soupeře Jorginho a sudí ho odměnil druhou žlutou kartou. Saint-Étienne tak začaly krušné časy.

Montpellier rázem převzal iniciativu a bylo otázkou času, kdy se mu podaří využít přesilovou hru a strhnou vedení na svojí stranu. Mouniému se to ještě nepovedlo, do cesty se postavila branková konstrukce, ale v 68.minutě už se mohl se svými spoluhráči radovat. Byla to podobná situace se zásadním rozdílem, že Mounié tentokrát hlavičkoval přesně do branky.

Saint-Étienne bylo v těžkém postavení, ale nevzdávalo se a čtyři minuty před koncem měl slibnou příležitost Hamoum, balón však skončil vedle branky. Každopádně Montpellier vyrovnání nedopustil a doma slaví důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele