1. kolo
13.08.2016 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Angers SCO 1:0

I v loňském ročníku oba celky vstupovaly do sezóny právě vlastním vzájemným soubojem na Stade de la Mosson. Jestli však zhruba před rokem dokázalo překvapivě vyhrát Angers, kterému se tehdy podařilo v Montpellieru vyhrát poprvé od roku 1983, pak mu letos soupeř porážku oplatil. O jediný gól se postaral Ryad Boudebouz.

A byla to možná jedna z nejhezčích tref prvního kola francouzské nejvyšší soutěže. Když míč v 8. minutě v šestnáctce propadl k Boudebouzovi, pod tlakem nezazmatkoval, dvěma povedenými kličkami se vrátil na hranici pokutového území a odtud poslal balón levačkou přesně do šibenice. Brankář Petrič se po téhle střele jen marně natahoval.

Právě tenhle moment se nakonec v utkání stal tím klíčovým. Jestli v minulém ročníku MHSC musel čekat na svou první výhru dlouhých osm zápasů, pak musí být nyní naprosto spokojený. I když protivník vyzkoušel v útoku dvě nové a hlavně zvučné posily do útoku v podobě Ekambiho a Diédhioua, ani jeden z nich na tohle inkasování zareagovat nedokázal.

Síť se sice Angers podařilo rozvlnit ve 34. minutě, jenže Sunu obloučkem přehazoval gólmana Jourdrena jen z ofsajdu. Ve skutečnosti měl ovšem největší šanci na vyrovnání Capelle, jenže neuspěl. Petrič, jenž mezi třemi tyčemi nahradil vážně zraněného Letelliera, ve druhé půli vychytal tutovku Ningy a držel naděje svého týmu nad vodou.

Jenže směrem dopředu se hosté ani po přestávce jednoduše nezlepšili, a soupeř tak bez větších problémů hlídal těsné vedení. Vezmeme-li v potaz, že domácí Mounié a hostující Ekambi a Diédhiou, pro oba mančafty nové posily z Ligue 2, loni dohromady vstřelili 43 gólů, možná že se v tomhle zápase dalo očekávat vyšší skóre.

Ačkoli Montpellier během letního přestupového období prodal Daba a Martina, pořád má v kádru Boudebouze. Alžířan sice v předchozí sezóně zaznamenal jen dva úspěšné zásahy, na druhou stranu jich ale na dvanáct přihrál. Více už měli jen Di María a Ibrahimovic. Teď má tedy určitě nakročeno k vylepšení své bilance z loňska, co se gólového účtu týče.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele