28. kolo
03.03.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 1:1

Kdyby Bordeaux dotáhlo vítězství do konce, rozdíl mezi oběma celky by se snížil na minimum. V novém roce se dostalo do výtečné formy, takže nemělo jediný důvod, proč by si na Lyon nemělo věřit. Ten zachránil až jedenáct minut před koncem Emanuel Mammana, který dokázal odpovědět na branku Valentína Vady z prvního poločasu.

Tohle byl jeden z klíčových mačů v boji o Evropskou ligu. Les Girondins chtěli úspěšněji rozšířit svou bilanci pěti výher v uplynulých sedmi ligových kláních, Les Gones naopak nemínili po čtyřech vítězstvích za sebou nějakým způsobem zklamat. Obzvláště, připomeneme-li, že za 360 minut skórovali hned dvacetkrát.

Nerozhodně letos hrál OL překvapivě jen jednou jedinkrát, a to v září na půdě Marseille. Tentokráte určitě z konečné remízy nesmutnil, protože si vlastně pohlídal současnou čtvrtou pozici. Na rozdíl od minulých dnů nebyl tak produktivní v útoku, a to i proto, že ne úplně ideální výkon předvedl ostrostřelec Alexandre Lacazette.

Lepší vstup do tohoto střetnutí měli domácí. Sankharé v 16. minutě vybojoval míč ve středu pole a předal ho v aktuálně dobré formě hrajícímu Kamanovi. Ten následně adresoval kolmici do šestnáctky na Vadu, jenž si sám před gólmanem Lopesem věděl rady. Nicméně tenhle přesný zásah zřejmě neměl platit, jednalo se totiž o ofsajd.

Ačkoli Bordeaux v průběhu týdne muselo absolvovat osmifinále Coupe de France na rozdíl od Lyonu, který měl volno, působilo na hřišti i nadále čerstvějším dojmem. V podstatě až příchod Mathieua Valbueny, který v 59. minutě nahradil Maxima Gonalonse, znamenal jakési zlepšení ofenzívy, co se hostujícího týmu týče.

Přechod z rozestavení 4-3-3 na 4-2-3-1 nakonec přinesl vyrovnávací trefu poté, co navýšit náskok nedokázal Malcom. Blízko vyrovnání byl už Diakhaby, po standardce ale hlavou zamířil jen nad bránu. Ze své vůbec první trefy v této sezóně se v 79. minutě zaradoval až Emanuel Mammana, jenž zužitkoval z blízkosti pas Valbueny z přímého kopu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Lyon dobrá forma na branky

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Lyon dobrá forma na branky

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

v Bordeaux vyhrávat umíme...1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele