17. kolo
18.01.2017 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - SM Caen 1:0

Fotbalisté Nantes zvládli na jedničku středeční dohrávku 17. kola s konkurenčním Caen a znovu se odpoutali od příček znamenající sestup do druhé ligy, momentálně mají na kontě pětadvacet bodů. Duel byl přeložen na středu kvůli husté mlze, ovšem hostům to příliš nepomohlo. Ve vyrovnaném zápase dlouho drželi nerozhodný stav, nakonec ale inkasovali brankou v 65. minutě a s jednadvaceti body jsou stále na hranici sestupu.

Nezajímavý byl hlavně první poločas, ve kterém oba celky hrály celkem zostra a trápily se v rozehrávce, příliš se jim nedařilo dostávat ani na útočnou polovinu. První příležitost byla v podstatě k vidění až deset minut po přestávce a vytvořili si ji domácí. Po rychlém přečíslení obdržel přihrávku na pravou stranu Harit a stanul sám před brankářem Vercoutrem, strážce SM proti němu zavčas vyběhl a balón vyrazil ke svým spoluhráčům.

Nantes této neproměněné vyložené příležitosti litovat nemuselo, o jediný gól se postaral v 65. minutě domácí Emiliano Sala. Brance předcházela rychlá akce středem hřiště a následná přihrávka na pravou stranu. Poté se skvělou kličkou až na hranici brankového území probojoval Harit a tvrdě vystřelil, gólman Vercoutre vytěsnil míč jednoruč na břevno. Nicméně od něho se balón odrazil právě k Salovi a ten hlavičkovým pokusem deset centimetrů od země skóroval.

V dalším průběhu se FC soustředilo především na kvalitní defenzívu a soupeře do ničeho nepouštělo, Caen si vytvořilo jedinou větší gólovou možnost v 88. minutě. Vyrovnat mohl Rodelin, který po chybě padajícího protihráče vystřelil z mírného úhlu ze sedmi metrů, avšak pozorný brankář Dupé vyrazil jeho přízemní pokus do strany.

Nantes se pokusí na tento výsledek navázat v příštím kole proti vysoce favorizovanému PSG a čeká ho vskutku tvrdý oříšek, Caen bude o další důležité body bojovat doma s Nancy.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele