19. kolo
21.12.2016 20:50 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Montpellier HSC 1:0

Pryč jsou již neúspěšné časy trenéra Reného Girarda. Nový lodivod Sérgio Conceicao přinesl do kabiny Nantes svěží vítr, kterým jeho svěřenci uhánějí vstříc ligové záchraně. Po nejtěsnějším možném skalpu Montpellieru, který zařídil díky proměněné penaltě Lucas Lima, přezimují Kanárci těsně nad sestupovým pásmem.

Závěr první poloviny sezóny vyšel Bretaňanům na jedničku. Během pár dnů se jim podařilo získat tři vítězství v řadě, přitom před touto sérii získal poslední z nich na konci října. Opět si vyšlápl na Montpellier, který skolil teprve nedávno rovněž v Coupe de la Ligue, a v lize je nyní rozdíl mezi oběma týmy už pouze tříbodový.

MHSC venku nezískal plný počet bodů už v jedenácti případech v řadě, a tahle negativní čísla nezměnil ani v Nantes. Rozhodující moment utkání přišel na řadu brzy. Congré v šestnáctce zatahal Salu, sudí Abed nařídil pokutový kop, a ten pak ve 12. minutě proměnil Lucas Lima, ačkoli brankář Pionnier vystihl směr jeho střely.

Domácí trenér se před utkáním musel rozhodnout, koho postaví mezi tři tyče. Zkušená jednička Rémy Riou měla totiž zdravotní problémy, a tak volba nakonec padla na Maximeho Dupého, jenž si o minulém víkendu počínal slušně za rezervní tým. A třiadvacetiletý Francouz důvěru oplatil hned čistým kontem.

Letošní debutant v Ligue 1 předvedl některé důležité zákroky, kterými uchránil tři body na straně svého mužstva, a celkově působil velmi jistým dojmem. Skvěle si počínal těsně před pauzou proti Sansonovi, ve druhém dějství si na něj několikrát vyšlápl Mounié, především pak jeho hlavičku čtyři minuty před koncem lapil výtečným způsobem.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele