6. kolo
21.09.2016 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - AS Saint-Étienne 0:0

V nové sezoně Ligue 1 bylo zatím odehráno 6. zápasů. Ve čtyřech z nich nedalo FC Nantes ani gól. Svěřenci kouče Girarda se neprosadili ani proti ASSE, ale tentokrát z toho byla alespoň bezbranková remíza s poněkud divočejším úvodem.

Vlastně nejpozoruhodnější věci se na Stade de la Beaujoire odehrály během úvodní dvacetiminutovky. Christophu Galtierovi se zranili Fabien Lemoine, Florentin Pogba a Loïc Perrin, takže musel třikrát střídat. Rozhodně to ve fotbale není obvyklá situace, ale stává se. Do hry tedy přišli Vincent Pajot, Oussama Tannane a Kévin Malcuit. Ten se ale na hřišti ohřál jen sedm minut, protože pak ve vápně stáhnul Alexandra Kačanikliće a dostal rovnou červenou.

A ve fotbale, když v pokutovém území faulujete protihráče, kope soupeř penaltu. To platí pro všechny týmy, ASSE nevyjímaje. K rozehrávce "desítky" si stoupnul Emiliano Sala, jenže Stéphane Ruffier vystihnul směr a jeho střelu vyrazil. Protože bylo zapotřebí přeskupit řady, někteří hráči - jako třeba Kévin Monnet-Paquet (pravý obránce) nebo Bryan Dabo (stoper) - si museli stoupnout na posty, na kterých ještě nehráli.

FC Nantes si vytvářelo jakés takés příležitosti. Ruffier si ale poradil s přímým kopem Lucase Limy a proti pokusu Kačanikliće zasahovat nemusel, bo ten nemířil mezi tři tyče. Dabo si vedl dobře, až na uklouznutí po hodině hry, díky čemuž se mohl hnát do šance Sala. Jenže penaltové zaváhání nenapravil, jelikož vyběhnuvší Stéphane Ruffier byl proti.

V závěrečné desetiminutovce pak ještě skvěle zasáhnul proti Guillaume Gilletovi a Leo Duboisovi, takže za remízu budou nakonec určitě šťastnější hráči AS Saint-Étienne. Na ty v rámci sedmého kola čeká o víkendu Lille, které se začíná tabulkou nebezpečně propadat směrem dolů. Nantes se pokusí přidat další k dosavadním dvěma vstřeleným brankám na Stade Vélodrome v Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele