31. kolo
02.04.2017 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - Angers SCO 2:1

Jedenáctou výhru v sezoně si FC Nantes schovali pro duel s Angers SCO. Velkou zásluhu na ní má Prejuce Nakoulma, jenž zaznamenal obě dvě trefy svého týmu, který pod Sergiem Conceicaem předvádí líbivý ofenzivní fotbal.

Les Canaris byli před tímto zápasem dva body za svým soupeřem. Na domácí půdě začali aktivně a vyplatit se jim to mohlo už v 8. minutě. Nakouolmův volej však tečoval mimo jeho vlastní spoluhráč Emiliano Sala. Následující chvíle patřily hostujícímu celku. Thomas Mangani přinutil Maxime Dupého svým přímým kopem k vynikajícímu zákroku a následnou dorážku nasměroval Karl Toko Ekambi mimo.

V první půli to ještě zkoušeli z dálky Lucas Lima a Alexander Kačaniklić. Ani jeden neuspěl. Nantes tedy z dvaašedesátiprocentního držení balonu nevytěžilo žádný gólový efekt. Ten se dostavil až bezprostředně po změně stran. Přízemní centr Emiliana Saly byl lehce tečován přímo před brankovou čáru, kam si doběhnul Prejuce Nakoulma pro svůj první zásah - 1:0.

V 54. minutě centroval z přímého kopu Adrien Thomasson a rodák z hlavního města Burkiny Faso se rozhodnul pro střelu z otočky. Sice mu nesedla, ale koníčkem se přesto dostala až za brankovou čáru - 2:0. Jenže za minutu Moulinův tým utkání zdramatizoval. Centr do vápna zužitkoval díky zaváhání jednoho z obránců Famara Diédhiou - 2:1.

Následně se nedařilo projít skrze dobře zformovanou obranu, což bylo v 86. minutě moc na Issu Cissokha, který si vyšlápnul na Guillaume Gilleta a okamžitě uviděl od rozhodčího pana Thuala červenou kartu. Les Canaris znovu ukázali, že se jim doma proti Angers hodně daří. A vzhledem k aktuální formě není vyloučeno, že si za týden poradí i při výjezdu do Saint-Étienne. Na Angers čeká Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele