30. kolo
17.03.2017 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Metz - SC Bastia 1:0

Hráči Mét zvládli důležitý souboj o záchranu s konkurenční Bastií a porazili ji nejtěsnějším poměrem 1:0, ovšem duel byl ve všech směrech hodně vyrovnaný. Domácí celek se díky úspěchu prozatím posunul hned o tři příčky výše, momentálně je třináctý s pětatřiceti body a je znovu blíže k účasti v příštím ročníku Ligue 1. Hosté jsou naopak stále na devatenáctém místě s pětadvaceti body a ve zbytku sezóny je čeká tuhý boj.

Méty přeci jen byly v celém průběhu o něco aktivnějším výběrem a do vedení se mohly dostat již po šesti minutách hry. Po pasu z pravé strany se na hranici brankového území ocitl zcela osamocený Mandjeck a hlavičkoval prudce s pomocí země, ovšem brankář Jean-Louis Leca vytáhl naprosto fantastický zákrok jednoruč a odvrátil balón na rohový kop. Od této chvíle se po vyložených příležitostech slehla zem.

Do konce poločasu byly k vidění nepřesnosti, nadějné akce končily po nepřesných finálních přihrávkách či dobré práci obou obran. Méty měly naprosto skvělý vstup do druhého poločasu a už po necelých šedesáti sekundách vsítily jedinou branku páteční předehrávky. Po hezké přízemní kombinaci na pravé straně odcentroval před branku Ivan Balliu a vracející se Gilles Cioni ve snaze odkopnout míč do bezpečí zamířil nešťastně přesně k pravé tyči.

Od této chvíle se domácí spoléhali především na dobrou defenzívu, hosté si vytvořili jedinou možnost na vyrovnání v 69. minutě. Z přímého volného kopu z více jak třiceti metrů napřáhl Marange a mířil dobře k pravé konstrukci, od které se balón odrazil do zámezí. Ve zbývajícím průběhu se už nic zásadního nestalo. Méty budou mít po reprezentační přestávce volno, Bastia se pokusí vylepšit své umístění doma proti konkurenčnímu Lille.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele