11. kolo
29.10.2016 20:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

FC Lorient - Montpellier HSC 2:2

Souboj o záchranu nakonec svého vítěze neměl i přesto, že domácí Lorient v průběhu utkání vedl nad Montpellierem 2:0. Nakonec ale nadějné vedení udržet nedokázal a se svým protivníkem se rozešel smírně 2:2. Domácí výběr tři body určitě potřeboval, momentálně se totiž nachází na úplně posledním dvacátém místě Ligue 1 se sedmi body a na kontě má jen dvě výhry. Montpellier doposud posbíral o čtyři body více a je šestnáctý.

Lorient zaznamenal svůj vůbec první nerozhodný výsledek v této sezóně, vzhledem k průběhu by určitě radši vybojoval plný bodový zisk. Do vedení se dostal ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině. Po rohovém kopu z pravé strany od Sylvaina Marveauxe se snesl balón na zadní tyč k volnému Zargovi Tourému, který zblízka nezaváhal a napálil balón přímo pod břevno, brankář Pionnier se natahoval marně.

Neuběhlo ani osm minut a Lorient se dostal do dvoubrankového vedení. Po rychlém přečíslení na pravé straně utekl Fofana a poté křižnou přihrávkou vybídl ke skórování Marveauxe. Ten z deseti metrů vypálil přímo k pravé tyči a gólman Pionnier byl i tentokráte bezmocný. Nicméně hosté v žádném případě zbraně nesložili a v dalším průběhu se zlepšili, šťastného vyrovnání se dočkali ve druhé nastavené minutě prvního dějství.

Na levé straně se po dobré práci dostal k balónu Morgan Sanson a pak přihrál zpětně před branku. Osamocený Roussillon sice patou minul, avšak nabíhající Souleymane Camara již měl jednoduchou práci a z hranice brankového území napálil míč přímo pod horní tyčku. Ve druhém poločase se Lorient snažil bránit a diváci se rozhodně nemohli bavit nijak ofenzivním fotbalem. Domácí byli za svou pasivitu potrestáni v 69. minutě.

O vyrovnávací gól se postaral aktivní Sanson, který po nahrávce Sessègnona obelstil dva protihráče a promýkl se do pokutového území soupeře po levé straně. Následně dokázal obejít také gólmana Lecomteho a z úhlu rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu se nic vážného nepřihodilo, oba protivníci nechtěli hlavně inkasovat. Lorient v příštím kole zavítá na půdu Bordeaux, Montpellier se v domácím prostředí pokusí překvapit Marseille.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele