36. kolo
06.05.2017 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Dijon FCO 4:0

Fotbalisté Guingampu potvrdili úlohu favorita proti trápícímu se Dijonu a v domácím prostředí ho přehráli celkem hladce po výsledku 4:0. V tabulce tak zůstávají v horní polovině a zbývající dvě kola si mohou naplno užít. Naopak hosté se zřejmě budou strachovat o záchranu až do posledního utkání, po porážce jim patří osmnáctá barážová pozice s třiatřiceti body a v dalším kole již nutně potřebují bodovat. EA měl naprosto skvělý vstup do zápasu a už po necelých čtyřech minutách se dostal do vedení. Prosadil se Jimmy Briand, který využil nádherného přízemního centru Yannise Salibura z pravého křídla a z dvanácti metrů po zemi dopravil balón do branky za padajícího gólmana Reyneta. Za dalších osm minut mohl Guingamp zvýšit svůj náskok, ovšem po kroucené ráně ze střední vzdálenosti zvonilo za Reynetem pouze břevno. Další větší příležitosti se urodily až po změně stran. Ve 48. minutě mohl vyrovnat Tavares, ale u vzdálenější tyče hlavičkoval těsně vedle. Vedení mírného favorita pojistil za dalších sedm minut aktivní Salibur, po vodorovné přihrávce od Brianda zachoval v zakončení chladnou hlavu a balón uklidil k zadní konstrukci, Reynet se natahoval marně. Neuběhly ani další tři minuty a Guingamp dokonce vedl o tři góly po proměněném pokutovém kopu. Ten byl nařízen za jasné podražení Varraulta na Cocoa, míč si vzápětí postavil Sailbur. Ani v tomto případě nedal Reynetovi žádnou šanci na úspěch, mířil bez potíží k levé tyči do protipohybu strážce Dijonu. FCO se téměř v celém zápase nemohl dostat do souvislejšího tlaku a změna nepříliš ani v závěrečné půlhodině. Naopak domácí navázali na skvělou produktivitu a v 64. minutě přidali čtvrtou trefu. Podruhé v sobotním střetnutí skóroval Briand, jenž si chytře seběhl za obranu a tvrdě vypálil. Napoprvé sice Reynet vyrazil balón před sebe, jenže proti dorážce stejného hráče už neměl nárok. EA zavítá v příštím kole na půdu konkurenčního Nantes, Dijon v přímém souboji o holé přežití přivítá Nancy.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele