27. kolo
26.02.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - SM Caen 0:1

Tak tohle asi nikdo nečekal. Saint-Étienne prohrálo druhý domácí zápas v jediném týdnu, opět nejtěsnějším možným poměrem; zatímco ale neúspěch proti Manchesteru United není žádnou ostudou, potenciálně klíčová ztráta s trápícím se Caen už ano. Normandští výrazně zvýšili své naděje na záchranu, Les Verts naopak hrozí, že ztratí kontakt s pohárovými příčkami...

Jediná branka Ronnyho Rodelina stačila k tomu, aby Caen zaznamenalo teprve druhé letošní venkovní vítězství. Co více, nešlo o nějakou náhodnou střelu - naopak, hosté na Geoffroy-Guichard překvapivě dominovali a tři body si rozhodně zasloužili. Pro fanoušky, kteří tradičně patří k nejvěrnějším a nejhlasitějším ve Francii, šlo o těžkou ránu; místy to vypadalo, že si ve středu proti Manchesteru vykřičeli hlasivky. Nezvykle tichá atmosféra unaveným hráčům příliš nepomáhala.

Ať už za to mohlo zklamání z vypadnutí z Evropy či psychologické podcenění soupeře (případně neschopnost podat stoprocentní výkon proti Caen jen pár dní poté, co se na Chaudronu představil jeden z nejlepších týmů světa), Saint-Étienne jednoduše zklamalo. Po první půlhodině, během níž se nic vážnějšího nedělo, hosté udeřili - ve 33. minutě veterán Julien Féret vyslal na levém křídle Vincenta Bessata, který napřáhl a přesným centrem našel ve vápně Rodelinovu hlavu. Navrátilec Stéphane Ruffier mezi tyčemi neměl šanci.

Les Verts se do prvního náznaku příležitosti dostali až těsně před změnou stran, kdy Robert Berić po Lemoinově přihrávce pálil mimo; jinak si ale Caen hubený náskok pohodlně hlídalo a krátce po přestávce mohlo i zvýšit, kdyby dnes skvělý Jonathan Delaplace netrefil břevno. Těsně vedle pálil Jordan Adéoti (55') a Rodelin další hlavičkou po Féretově přímém kopu trefil pouze připraveného Ruffiera (56').

Klíčová situace přišla v 64. minutě: Henri Saivet vyslal do samostatného úniku Kévina Monnet-Paqueta a domácí křídelník dopravil míč do prázdné branky, jenže gól nebyl uznán pro ofsajd. Za stavu 1:1 by Sainté možná dokázali další ze svých slavných 'zázraků' v závěrečných minutách; takto ale pouze sledovali, jak Ruffier skvělým reflexivním zákrokem v 85. minutě proti Karamohovi alespoň drží mizivou naději. Marně.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele