21. kolo
22.01.2017 17:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Angers SCO 2:1

Fotbalisté Saint-Étienne potvrdili úlohu favorita proti Angers a nakonec ho zdolali nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky výhře se v tabulce nacházejí na šestém místě se třiceti body a stále tak bojují o evropské poháry. Se svým protivníkem prohrávali v poločase 0:1, ovšem po změně stran vývoj otočili, rozhodující trefu vsítil Loïc Perrin. Hosté jsou na předposledním devatenáctém místě s dvaceti body s minimální ztrátou na nejbližší konkurenty.

Angers se dostalo do vedení ze své první vážnější šance krátce po odehrané čtvrthodině. Po rychlé akci se dostal k míči na pravé straně Bérigaud a následně odcentroval před branku, kde hlavičkující Mateo Pavlovič mířil ze sedmi metrů přímo ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Moulina. Neuběhla ani minuta a hosté mohli vést dokonce o dva góly, finální přihrávku i tentokráte obstaral velmi aktivní Bérigaud.

Osmadvacetiletý útočník utekl domácí obraně po levém křídle a v šestnáctce soupeře našel nabíhajícího Capelleho, jehož tvrdou ránu dokázal Moulin skvělým zákrokem vyrazit. Další důležité momenty se urodily až po změně stran, AS srovnalo v 51. minutě. Po krásné kolmici za obranu převzal balón na levé straně pokutového území Hamouma a z ostrého úhlu centroval před branku, bránící Jonathan Bamba jemnou tečí nešťastně zamířil do vlastní sítě.

Za dalších pět minut mohl otočit vývoj domácí Keyta, který po prudkém pasu Monneta-Paqueta mířil z jedenácti metrů těsně vedle. Domácí převrhli misky vah na svou stranu v 75. minutě. Rohový kop z pravé strany propadl na zadní tyč k Perrinovi, který po souboji s jedním z protihráčů dostal balón do sítě s velkým štěstím, balón se odrazil od jeho těla k levé tyči. Angers od tohoto momentu přidalo a srovnat mohlo zhruba za dalších pět minut.

Ke své druhé brance v tomto duelu neměl daleko Pavlovič, jenomže po pasu Manganiho tentokráte hlavičkoval mimo prostor tří tyčí. Saint-Étienne si ve zbývajícím průběhu náskok již pohlídalo, v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Toulouse. Angers ve 22. kole přivítá osmnácté Méty a čeká to tedy hodně důležitý souboj o záchranu.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslední 3 zápasy doma neprohráli- vše se silnějšími soupeři, zároven nedostali gol. Kurz na 1 je podezřele vysoký.

Reagovat
smazaný uživatel

Již jsem na to upozorňoval přes kontaktní formulář, tak to učiním ještě jednou. Za Angers na více než 100 procent nenastoupil Jonathan Bamba. Tento borec přišel v zimní pauze právě ASSE, navíc je to čistokrevný útočník. Bohužel autor statistik a následně i článku, neboť když jsem zasílal výtku přímo na redakci, tak ještě reportáž článku nebyla k dispozici, si ani nedokážou ověřit fakta na stránkách soutěže, tedy na ligue1.com.....Je to tak trochu škoda vzhledem k jinak dobrému servisu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele