13. kolo
19.11.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Dijon FCO 1:0

Vítané tři body si na své konto připisuje Nancy - a přestože v nováčkovském souboji s Dijonem by (vzhledem k předsezonním prognózám) mělo být papírovým favoritem, realita před výkopem byla trochu jiná. Domácí díky výhře 1:0 ulevili svým sestupovým starostem, naopak hostům se přetrhla jejich rekordní série sedmi ligových duelů bez porážky.

Na druhou stranu je třeba uznat, že i přes toto impozantní číslo z Dijonu nějaký větší strach v uplynulých týdnech nešel; na rozdíl třeba od Angers v minulé sezoně působil letošní nováček i během své šňůry jako tým, který v nejlepším případě může atakovat klidný střed tabulky, venku se mu stále nedařilo vyhrávat, a navíc obrovský kus práce odváděl gólman Baptiste Reynet. Který, mimochodem, dnes také zabránil vyšší porážce.

Hned ze začátku to přitom vypadalo, že Dijon půjde do vedení - Julio Tavares zakončoval z dobré pozice, na poslední chvíli však zasáhl uruguayský obránce Erick Cabaco. Na druhé straně se v deváté minutě po Badilově dlouhém pasu poprvé připomněl kapitán Youssouf Hadji, který nechal vyniknout pozorného Reyneta. Zbytek prvního poločasu proběhl prakticky bez vzrušení, s čestnou výjimkou střely hostujícího Lees-Meloua, kterou však zlikvidoval Assembé (45').

Po změně stran zapnuli domácí vyšší rychlostní stupeň a Reynet se musel mít na pozoru proti střelám Issiara Dii (53') a Antonyho Robice (64'). Dijon zahodil největší šanci jít do vedení o tři minuty později, kdy domácí Alou Diarra zahrál ve vápně rukou; k nařízené penaltě se postavil Loïs Diony, Assembé ale heroicky zasáhl a střelu vytěsnil.

S blížícím se závěrem se tlak Nancy stupňoval a Benoït Pedretti už zvedal ruce nad hlavu; jeho střelu mířící mezi tři tyče však zblokoval na brankové čáře obětavý Vincent Rüfli. Nakonec se Les Chardons přeci jen podařilo skórovat: Pedretti se tentokrát převtělil do pozice asistenta, v 77. minutě narýsoval přímý kop do vápna a Badilovu střelu usměrnil za Reynetova záda nešťastnou tečí Tavares.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele