12. kolo
05.11.2016 17:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - AS Nancy-Lorraine 6:0

Monaco suverénním způsobem zvládlo duel s Nancy a zůstává tři body za Nice, které má ovšem utkání s Caen k dobru. Hostující tým zůstává jenom díky prohře Lorientu předposlední.

O první dvě branky utkání se postaral Radamel Falcao. Kolumbijský forvard v týdnu vsítil po šesti rokách dva góly v Lize mistrů a teď se prosadil i v Ligue 1. Poprvé v pětadvacáté minutě, kdy Thomas Lemar zahrával rohový kop, který Julien Cetout nasměroval do břevna, od kterého se míč odrazil k Falcaovi a ten hlavou zblízka skóroval - 1:0.

Jeho druhá trefa se uskutečnila o pět minut později. Diallo Guidiéye ve vápně fauloval Fabinha a na světě byla penalta. El Tigre, nosící v tomto střetu na levém rameni kapitánskou pásku, si vybral levou stranu, zatímco bránkář Guy N’Dy Assembé skákal opačným směrem - 2:0. O první půli viděli na Stade Louis II tradičně poloprázdné tribuny ještě dvě pozoruhodné akce.

Nejprve centroval Djibril Sidibé a Valére Germain na balon v dobré pozici těsně nedosáhnul. Následně se znovu radoval Falcao, ale zvednutý praporek pomezního rozhodčího se postaral o to, že poločas vyhrál knížecí klub jenom o dvě branky. Po změně stran mohli hosté snížit. Ale Jemerson včas stihnul uzmout šanci Christophe Mandannemu.

V 65. minutě znovu přišla řada na domácí tým. Gólman Nancy jen vyrazil před sebe Mendyho přízemní střelu, ale pro Kyliana Mbappého už nebyl problém zakončit - 3:0. Ke slovu se dostal i Danijel Subašić, když vyrazil do bezpečí dobrý pokus Benoita Pedrettiho. Pro tým Pabla Correy by to nebyl tak hrozný výsledek, kdyby hráči zvládli závěrečné čtyři minuty utkání.

V nich se totiž děly věci. Minuta Sedmaosmdesátá - Benjamin Mendy z levé strany centruje a ve vápně neobsazený Guido Carillo, jenž patnáct minut předtím vystřídal Radamela Falcaa, zvyšuje hlavou na 4:0. Poslední minuta řádné hrací doby - Clément Lenglet svádí pochybný souboj v šestnáctce s Corentinem Jeanem a Fabinho penaltu proměňuje, i když N’Dy Assembé tentokráte vystihnul směr - 5:0.

A prakticky okamžitě po rozehrávce se zblízka (opět po akci tažené po levé straně) prosadil opět Guido Carrillo. Takže čistě teoreticky mohl Falcao klidně vstřelit čtyři branky. Ale to jsou jenom takové úvahy, které nic nemění na tom, že Monaco přehrálo svého soupeře výrazným způsobem a před reprezentační pauzou zůstane druhé.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele